Vinuri Dionysos

articol arome vinuri articol-2-vinuri

Ce-ați spune dacă am vorbi puțin despre aromele pe care le regăsim într-un #Amarone della Valpolicella CRU de la #Cantina Valpolicella Negrar? Cum credeți că se nasc aromele de fructe uscate, tutun, vanilie, condimente când materia primă sunt de fapt strugurii?

 

Procesul delicat și anevoios de vinificație al celebrului vin #Amarone della Valpolicella justifică prețul „ridicat” al acestuia. Pentru a obține o sticlă cu această licoare excepțională mai mulți factori trebuie să conlucreze perfect; de la strugurii deshidratați într-o incintă specială denumită Fruttaio, cu temperatură și umiditate ideale, pe parcursul a cel puțin 4 luni, apoi o macerație îndelungată și temperaturi de fermentație riguros controlate, până la învechirea în butoaie de stejar. Doar așa Amarone della Valpolicella își atinge întregul potențial și rezultatul se dezvăluie printr-un vin corpolent, elegant, cu arome complexe, de asortat cu vânat, carne la grătar și brânzeturi maturate.

#AMARONE RISERVA MATER provine din podgoria Jago cu caracteristici optime. Este un vin care prin excelență reflectă relația strânsă cu Mama Natură, așa cum este descris în etichetă de artistul Gianni Burato. Este corpolent, moale, elegant, cu note de fructe uscate, condimente și tutun. Savurat la 18 -19 ° C preferabil după cină, însuflețește conversația și ușurează sufletele.

#Amarone Vignietti di Jago provine din inima podgoriei #Valpolicella Classica. Este un vin excelent, structurat, de un roșu rubiniu intens și impenetrabil. Aroma sa este plină, complexă și magnifică: note de vanilie, cu taninuri dulci care adaugă moliciune împreună cu aromele de fructe uscate, condimente și tutun. Dacă sunteți în căutarea unei arome speciale, iat-o ! E perfect în timpul mesei, ideal și pentru siesta de după cină.

#Amarone della Valpolicella DOCG Classico este echilibrul între eleganță și structură. Ar putea fi descris ca un vin care oferă satisfacție. Îți satisface privirea cu culoarea sa densă roșu granat. Îți satisface mirosul cu parfumul său intens fructat. Și, desigur, îți satisface palatul pe care îl învăluie cu arome intense. Merge perfect în timpul mesei, dar este ideal și pentru “ceva bun” după cină.

Ce ziceți, v-am convins? Puteți adăuga o sticlă de Amarone della Valpolicella CRU la colecția dvs. de vinuri și vă puteți răsfăța ori de câte ori simțiți nevoia!

Lasă un răspuns