Vinuri Dionysos

struguri negrii blog1-vinuri

Știați că vinul #Appassimento Rosso Veneto Passito este produs din exact aceleași soiuri de struguri ca și celebrul #Amarone della Valpolicella? Pentru Appassimento, strugurii cultivați în podgoria #Valpolicella, culeși manual și atent selecționați, sunt deshidratați pentru o perioadă de două luni, timp în care constituenții boabelor de struguri ating caracteristicile potrivite. Cupajul de struguri este realizat în proporții perfecte, cunoscute doar de vinificator. Strugurii deshidratați sunt apoi desciorchinați și trebuie neapărat ca mustul să rămână în contact cu pielițele și semințele pentru cel puțin zece zile. Fermentația alcoolică are loc la temperatura controlată de 25 °C și apoi se desăvârșește și fermentația malolactică. Vinul rezultat se maturează în butoaie de stejar și se stabilizează natural.

Se naște astfel o bijuterie de vin roșu rubiniu cu note de granat, cu aromă de condimente și note de vanilie și cireșe amare. Gustul este divin, plin și rotund, cu taninuri moi și un final lung, cu note condimentate. Ati degustat vreodată un #Appassimento Rosso Veneto Passito? Daca nu, cred că ar trebui să o faceți. În familie sau împreună cu prietenii. Va fi o adevărată sărbătoare!

Căutați #Domini Veneti Pruviniano Appassimento, Domini Veneti #Appassimento Marco Polo, Cantina di Negrar #Appassimento Il Viaggio sau #Vivaldi Appassimento. Niciunul nu vă va dezamăgi!

Lasă un răspuns