Vinuri Dionysos

Vă prezentăm noul sosit în portofoliul Dionysos Casa de Vinuri Selecționate: vinul roșu “SI, MENTO”, un vin fin, moale, sec, dar care dă o senzație de dulceață.

„SI, MENTO” înseamnă: „Da, mint”.

Acest vin ar putea fi un Appassimento, dar appassimento este doar vinul făcut 100% din struguri deshidratați. Deci, acest vin nu poate fi numit „Appasimento”, ci doar…

… APPAS SI, MENTO

#SI,MENTO este un cupaj de vin roșu din Valpolicella cu 15% Appassimento.

Numele acestui vin #SI,MENTO este inspirat din povestea de iubire dintre Cassanova și Teresa Landi, o cântăreață de succes în anii 40 ai secolului al XVIII-lea, cunoscută sub numele de Bellino.

În acea perioadă femeile nu aveau voie să urce pe scenă, însă Teresa Landi și-a asumat riscul să se dea drept un bărbat tânăr și să cânte cu curaj în fața publicului care îl adora, fără ca acesta să știe că idolul lor era de fapt o femeie. În timpul zilei, Teresa era o femeie superba, însă noaptea se transforma într-un tânăr cu o voce sublimă.

Casanova l-a cunoscut pe Bellino la Ancona și i-a venit greu să creadă că frumoasa creatură era bărbat, chiar dacă Bellino însuși a jurat că este adevărat.

După un timp Casanova a descoperit că Bellino era de fapt femeie, de care s-a îndrăgostit nebunește.

Și de aici s-a născut povestea etichetei vinului “SI, MENTO”. Aceasta se bazează pe contrastul dintre zi și noapte, dintre masculin și feminin.

Ce spuneți, v-am fermecat cu această poveste magică? Așa este și vinul #SI,MENTO!

Vă invităm să vă lăsați fermecați de aromele și gustul acestui vin elegant! Savurați-l cu încântare!

Lasă un răspuns