CANTINA DI NEGRAR BARDOLINO CHIARETTO
CARACTERISTICI
Viile:Situate în zona Bardolino, de-a lungul țărmului estic al Lacului Garda, la o altitudine cuprinsă între 50 și 150 de metri deasupra nivelului mării, cu expunere la sud-vest.
Tipul solului: de origine morainică glaciară, de consistență medie, cu tendința de a fi nisipos și bogat în calcar.
Vița de vie înierbată. Sistem de susținere: pergole unilaterale și în rânduri.
Vârsta viței de vie: de la 15 la 25 de ani.
Încărcarea mugurilor pe vițe: de la 8 la 18.
Densitatea plantării: de la 2.500 la 4.000 plante la hectar.
Randament pe hectar: 100 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: la mijlocul lunii septembrie, selecție exclusiv manuală.
Vinificație: zdrobire și dezciorchinare, urmate de macerare peliculară timp de 24 de ore. Presare și filtrare must , apoi fermentare cu drojdii selecționate la 18 °C, apoi maturare în recipiente de inox.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roz strălucitor.
Aromă: flori albe parfumate și o combinație de cireșe și piersici.
Gust: plin și echilibrat, proaspăt, cu note de fragi și zmeură.
ASOCIERI CULINARE
Pește la grătar, carne albă, paste și aperitive italiene
Reviews
There are no reviews yet.