Cantina DI Negrar
COLECTIA IL VIAGGIO DI ULISSE
- Appassimento Rosso Veneto Passito
- Corvina Verona
- Garganega Verona
„Appassimento” este făcut din soiuri indigene de struguri roșii. În urma unui proces de amestecare riguros și amănunțit, tehnica de deshidratere appassimento și metodele tradiționale se contopesc împreună în producerea acestui vin roșu fin.
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Aroma: condimentat, cu note de vanilie și cirese.
Gust: corpolent și rotund, cu taninuri fine și cu note condimentate pregnante la final.
MAGAZIN FISA TEHNICA
VIDEO DEGUSTARE
Corvina este regina strugurilor roșii veronez, tipic podgoriei Valpolicella. Culoare: roșu rubiniu cu note de granat. Aroma: picant, cu note de vanilie, cireșe și de cireșe negre amare. Gust: catifelat și rotund, cu taninuri dulci care se îmbină bine cu textura vinului. Finalul este presărat cu tonuri picante.
MAGAZIN FISA TEHNICA VIDEO DEGUSTARE MEDALIIGarganega este regina soiurilor de struguri albi Veronezi, tipici podgoriei Soave. Culoare: galben pai cu reflexe verzui. Aroma: fin, cu note delicate de fructe albe, ușor florale. Gust: nu foarte corpolent, armonios, crocant, mineral, îmbinând prospețimea cu o notă finală de migdale amare, tipică soiurilor de struguri Garganega.
MAGAZIN FISA TEHNICAVIDEO DEGUSTARE
AMARONE & RECIOTO
Obținut din struguri Corvina, Corvinone și Rondinella cultivați în zona Valpolicella Classico,deshidratați prin metoda tradițională în fruttaio mari sau camere de uscare.
MAGAZIN FISA TEHNICAVIDEO DEGUSTARE
Acest vin are o istorie străveche care datează din vremea vechilor romani și faimosul vin retic care a fost foarte lăudat și apreciat de poeții latini. Ca simbol al viticulturii din zona Valpolicella Classico, bazată pe procesul natural particular de uscare doar a celor mai copți struguri, este considerat „părintele” Amarone.
MAGAZIN FISA TEHNICAVIDEO DEGUSTARE
VALPOLICELLA & RIPASSO
Stilul acestui vin este în concordanță cu cel mai tipic și tradițional profil al Valpolicella.
Culoare: roșu-rubiniu.
Buchet: intens și persistent, cu arome fructate de cireșe și prune, note florale de violete și o notă de picant din piper negru.
Gust: proaspăt, fructat, cu un echilibru elegant între structură și corp, armonizat de aciditatea și taninurile perfecte.
Acest Valpolicella Ripasso se face cu struguri cultivați în Zona Valpolicella Classico. Stilul său evidențiază cele mai tipic și tradițional profil din Valpolicella: structura sa bine distribuită și armonia între senzațiile aromatice, olfactive și gustative crează un stil inconfundabil de sobrietate și eleganță. Culoare: roșu-rubiniu profund. Buchet: complex, vinos și picant, cu note de fructe roșii. Gust: armonios, plin și catifelat, cu echilibrul potrivit între taninuri și aciditate
MAGAZIN FISA TEHNICA VIDEO DEGUSTAREAcesta este vinul roșu tânăr și imediat care înconjoară sufletul autentic al pământului din care provine: Valpolicella. Culoare: roșu-rubiniu, cu nuanțe violete. Buchet: combinații de fructe roșii și picante, vinosoase. Gust: tanin uscat, cald, cu corp mediu, catifelat și echilibrat
MAGAZIN FISA TEHNICAVIDEO DEGUSTARE
SELECTII VENETIENE
De ce „Classico” ? Ei bine, vinurile din Valpolicella se numesc „Classico” atunci când strugurii din care sunt produse sunt cultivați în viile din subzona care includ localitățile Fumane, Marano di Valpolicella, Negrar, San Pietro in Cariano și Sant’Ambrogio di Valpolicella, care aparțin zonei Valpolicella numită „Classica”.
De ce „Ripasso”? Tehnica „Ripasso” este o tehnică tradițională, redescoperită și îmbunătățită în ultimele decenii. Un vin Valpolicella este Ripasso dacă, înainte de a fi pus la maturare în butoi, este trecut prin tescovină de Recioto sau Amarone pentru 7-10 zile. Gustul și corpul pe care le dobândește un asemenea vin sunt o experiență de încercat și apoi de încercat din nou, și din nou …
PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE provine din podgorii de deal bine ventilate, cu sol ușor și variații de temperatură care îi sporesc parfumurile.Prezintă arome de flori albe și note de pere și fructe tropicale, cu o structură bună și prospețime plăcută.
MAGAZIN FISA TEHNICAÎn zona de sud de Lacul Garda sunt cultivate mai multe soiuri de struguri albi: Trebbiano Toscano, Chardonnay, Garganega, Tocai Friulano, Malvasia, Riesling Italico și Cortese. Amestecati cu intelepciune, acesti struguri creeaza Custoza, un vin sec care a fost apreciat in zona Garda inca din secolul al XVI-lea.
MAGAZIN FISA TEHNICANumele acestui celebru vin vine de la Svevi sau Suavi, unul dintre popoarele care au încercat să cucerească Italia în Evul Mediu. Unii cred că numele Soave a fost dat orașului de către divinul poet Dante pentru calitatea vinului său.
MAGAZIN FISA TEHNICA
Acest vin își ia numele de la zona sa de producție, Lugana, care este situată pe malul sudic al Lacului Garda și împărțită între provinciile Brescia și Verona.
MAGAZIN FISA TEHNICAVIDEO DEGUSTARE
Versiunea Chiaretto a lui Bardolino este o reinterpretare modernă a tradițiilor vinificatoare din această zonă de viticultura.
MAGAZIN FISA TEHNICA
Numele Bardolino provine de la locația zonei de producție, care este de fapt municipiul Bardolino. Fiind unul dintre cele mai populare produse ale vinificației italiene, și la nivel internațional, acest vin se remarcă prin potabilitate: nu este excesiv de culoare și nici de structură, are un buchet intens de fructe și satisface ușor palatul.
MAGAZIN FISA TEHNICA
Vin roșu cu caracter. Concentrarea și bogăția părților sale sunt combinate într-un echilibru de mare stil și plăcere.
MAGAZIN FISA TEHNICA
COLECTIA PREARIN
Numele acestui vin provine de la „preare”, carierele din care se extrage piatra numită “Prun”, tipice celei mai înalte părți a zonei Valpolicella Classico, care au constituit timp de ani de zile mijloacele de subzistență ale teritoriului nostru. Mai putem găsi produsele acestei îndeletniciri astăzi în podgoriile noastre, caracterizate de marogne, ziduri construite cu această piatră “Prun”.
Colecția Prearin propune doua vinuri spumante deosebite:
- PREARIN ROSATO VERONESE IGT Frizzante
- PREARIN BIANCO VENETO IGT Frizzante
Culoare: roz trandafiriu strălucitor, cu perlaj fin și persistent
Aromă: proaspăt și parfumat, cu aromă de flori de trandafir de ceai și violete, și un amestec de fructe roșii mici.
Gust:proaspăt și sec, cu note de zmeură și o senzație plăcută de prospețime.
Culoare: galben pai cu reflexe verzui.
Aromă: floral, intens și delicat.
Gust: sec, corp mediu, final ușor amărui.