COLLEZIONE PRUVINIANO GIFT BOX 3×0,75L

839,84 lei

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a pune în valoare vinurile realizate cu struguri crescuți în valea Marano, în zona Valpolicella Classica.
De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Amarone della Valpolicella DOCG Classico din colecția Pruviniano este un vin roșu incredibil de puternic, cu o culoare densă cu nuanțe de granat și o aromă intensă și fructată.
Are o structură deosebită și un gust catifelart, cu un post-gust de fructe afumate și fructe uscate. Este un partener perfect pentru vânat, carne roșie la grătar, carne la cuptor și brânzeturi maturate.
Minunat în timpul conversației de după masă.

SKU: 1947 Categorii: ,

VALPOLICELLA DOC CLASSICO SUPERIORE COLECȚIA PRUVINIANO
Colecția Pruviniano a fost creată pentru a pune în valoare vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classico.
De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Valpolicella DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano este un vin roșu sec, picant și cu o eleganță subtilă, care își reflectă originea din văile Marano, din zona Valpolicella Classico.
Este, fără îndoială, un vin autentic Valpolicella Superiore care înveselește simțurile cu aroma sa fructată de cireșe și coacăze, note florale de violete și note picante de piper, nucșoară și ghimbir.
Gustul său este proaspăt, plin de viață, sec și persistent datorită echilibrului corect și taninurilor fine. Excelent cu mâncăruri veroneze tradiționale și cu mezeluri.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 13,00% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico din cătunul Prognol, cultivată pe terase. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică și sud-vestică.
Tipul solului: argilos-nămolos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe viță : 9 – 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 5.000 de plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: din septembrie până la începutul lunii octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, urmate de macerare peliculară timp de 10 de zile, cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi timp de 20 de minute. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Maturare în rezervoare de inox, apoi în sticle. Fermentație malolactică completa. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asociază perfect cu mâncăruri tradiționale veroneze, cum ar fi lasagna cu iepure și tortelloni cu Monte Veronese. Excelent cu mezeluri. Temperatura de servire: 14-16 °C.
VINTAGE 2017
Deși în general 2017 a fost un an caracterizat prin producție de calitate scăzută, tendința sezonieră a fost în general foarte bună, optimă pentru coacere și cu o incidență redusă a bolilor parazitare în vie. O recoltă mai timpurie cu aproximativ zece zile comparativ cu cea obișnuită, la sfârșitul unui sezon caracterizat de unele fenomene anormale, cu unele zone afectate de înghețuri de primăvară, care au redus producția. Acest factor a permis o maturare omogenă, cu valori ridicate ale zahărului care au dus la producerea de vinuri complexe și intense.

VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO SUPERIORE
Colecția Pruviniano a fost creată pentru a pune în valoare vinurile realizate cu struguri crescuți în valea Marano, în zona Valpolicella Classico.
De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano Domini Veneti are o culoare roșie plăcută și are o aromă fină și fructată.
La gust este cald, corpolent și persistent, cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atât la grătar, cât și înăbușită la cuptor. Oferiți-l oaspeților dvs. la temperatura de 16 – 18 °C.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 13,50% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico din cătunul Prognol, cultivată pe terase. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică și sud-vestică.
Tipul solului: argilos-nămolos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe viță : 9 – 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 5.000 de plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: începutul lunii octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, urmate de macerare peliculară timp de 10 de zile, cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Conservarea în rezervoare de inox până în februarie. Trecut prin pielițele ramase de la Amarone, în contact cu boasca timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C, cu perforarea zilnică a căciulii. Transferat în butoaie la sfârșitul lunii mai pentru aproximativ nouă luni. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Temperatura de servire: 16-18 °C.
VINTAGE 2017
Deși în general 2017 a fost un an caracterizat prin producție de calitate scăzută, tendința sezonieră a fost în general foarte bună, optimă pentru coacere și cu o incidență redusă a bolilor parazitare în vie. O recoltă mai timpurie cu aproximativ zece zile comparativ cu cea obișnuită, la sfârșitul unui sezon caracterizat de unele fenomene anormale, cu unele zone afectate de înghețuri de primăvară, care au redus producția. Acest factor a permis o maturare omogenă, cu valori ridicate ale zahărului care au dus la producerea de vinuri complexe și intense.

AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO COLLEZIONE PRUVINIANO
Amarone della Valpolicella DOCG Classico din Colecția Pruviniano este un vin roșu incredibil de puternic, cu o culoare densă de granat și o aromă intensă și fructată.
Are o structură și o catifelare deosebită pe gust, cu un postgust de prăjit, fructe uscate, și se asortează perfect cu vânat, carne la grătar sau la cuptor și brânzeturi maturate.
Minunat pentru conversația după masă.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 16,00% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico în cătunul Prognol, pe terase pietruite. Altitudine
de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere spre sud-est sau sud-vest.
Tipul solului: argilos-lutos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe butaș: 9 – 18.
Densitatea plantării:3.300 / 5.000 plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între septembrie și octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație : Stafidire până în decembrie / ianuarie în camera de uscare. Zdrobire și dezciorchinare la începutul lunii februarie. Temperatura de fermentare de la 12 la 23°C. Macerare lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentația malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală
ASOCIERI CULINARE
Se asociază în mod tradițional cu vânatul, carnea la grătar, carnea fiartă și brânzeturile maturate. Excelent pentru conversația de după masă. Temperatura de servire: 16-18 °C.
VINTAGE 2016
2016 a fost un an minunat pentru viticultură, exact așa cum este definit în manualele de specialitate! Temperaturile de vară nu au depășit 35 °C, nu s-a înregistrat excesul de căldură care a caracterizat anul 2015. Compoziția strugurilor a fost excelentă, cu un conținut ridicat de zahăr, o aciditate bună și o anume abundență de antociani, toate datorită schimbărilor semnificative de temperatură de la zi la noapte , care au avut loc în special pe durata perioadei de pârgă. De fapt, în această perioadă, vița de vie
este reactivă la acumularea de substanțe colorante. În anul 2016 nu a avut loc niciun atac patologic neobișnuit, cu excepția atacurilor de peronospora care au avut loc în iunie; via s-a copt în mod obișnuit (formarea boabelor la începutul lunii iulie și începutul pârguirii în primele zile ale lunii august). Maturarea a început la mijlocul lunii august și s-a încheiat în primele zece zile ale lunii septembrie, cu
principalii parametri de vinificație atingând un nivel excelent, cărora li se adaugă absența completă a atacurilor botritice.

Greutate 10 kg
Culoare

Tip

Volume

750 ml

Alc.

13%, 16%

Proveniență

Asociere culinară

Branzeturi maturate, Carne rosie

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “COLLEZIONE PRUVINIANO GIFT BOX 3×0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *