DOMINI VENETI PRUVINIANO AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L

406,48 lei

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Amarone della Valpolicella DOCG Pruviniano Classic Collection este un vin roșu sec incredibil de puternic, cu o culoare densă grena și o aromă intensă și fructată. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust prăjit, fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă.

SKU: 1948 Categorii: ,

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Amarone della Valpolicella DOCG Pruviniano Classic Collection este un vin roșu sec incredibil de puternic, cu o culoare densă grena și o aromă intensă și fructată. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust prăjit, fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 16,00% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sudvest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial
pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Stafidire până la sfârșitul lunii decembrie/ianuarie în camera de uscare. La începutul lunii ianuarie/februarie zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare peliculară lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 zile la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 12° la 23°C. Fermentație malolactică completă. Maturare în butoaie de lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală
ASOCIERI CULINARE
În mod tradițional, se potrivește bine cu vânatul, carnea la grătar, carnea înăbușită la cuptor
și brânzeturile maturate. Minunat pentru conversația de după masă.

Greutate 10 kg
Culoare

Tip

Volume

1500 ml

Alc.

16%

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Branzeturi maturate, Aperitive, Carne rosie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *