DOMINI VENETI PRUVINIANO Amarone MAGNUM GIFT BOX Cutie lemn 1×1,5L

881,76 lei

Amarone della Valpolicella DOCG Classico din Colecția Pruviniano este un vin roșu incredibil de puternic, cu o culoare densă de granat și o aromă intensă și fructată.
Are o structură și o catifelare deosebită pe gust, cu un postgust de prăjit, fructe uscate, și se asortează perfect cu vânat, carne la grătar sau la cuptor și brânzeturi maturate.
Minunat pentru conversația după masă.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 16,00% vol
Vin roșu sec
Se asociază în mod tradițional cu vânatul, carnea la grătar, carnea fiartă și brânzeturile maturate. Excelent pentru conversația de după masă. Temperatura de servire: 16-18 °C.

SKU: 19481 Categorii: ,

Amarone della Valpolicella DOCG Classico din Colecția Pruviniano este un vin roșu incredibil de puternic, cu o culoare densă de granat și o aromă intensă și fructată.
Are o structură și o catifelare deosebită pe gust, cu un postgust de prăjit, fructe uscate, și se asortează perfect cu vânat, carne la grătar sau la cuptor și brânzeturi maturate.
Minunat pentru conversația după masă.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 16,00% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico în cătunul Prognol, pe terase pietruite. Altitudine
de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere spre sud-est sau sud-vest.
Tipul solului: argilos-lutos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe butaș: 9 – 18.
Densitatea plantării:3.300 / 5.000 plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între septembrie și octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație : Stafidire până în decembrie / ianuarie în camera de uscare. Zdrobire și dezciorchinare la începutul lunii februarie. Temperatura de fermentare de la 12 la 23°C. Macerare lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentația malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală
ASOCIERI CULINARE
Se asociază în mod tradițional cu vânatul, carnea la grătar, carnea fiartă și brânzeturile maturate. Excelent pentru conversația de după masă. Temperatura de servire: 16-18 °C.
VINTAGE 2016
2016 a fost un an minunat pentru viticultură, exact așa cum este definit în manualele de specialitate! Temperaturile de vară nu au depășit 35 °C, nu s-a înregistrat excesul de căldură care a caracterizat anul 2015. Compoziția strugurilor a fost excelentă, cu un conținut ridicat de zahăr, o aciditate bună și o anume abundență de antociani, toate datorită schimbărilor semnificative de temperatură de la zi la noapte , care au avut loc în special pe durata perioadei de pârgă. De fapt, în această perioadă, vița de vie
este reactivă la acumularea de substanțe colorante. În anul 2016 nu a avut loc niciun atac patologic neobișnuit, cu excepția atacurilor de peronospora care au avut loc în iunie; via s-a copt în mod obișnuit (formarea boabelor la începutul lunii iulie și începutul pârguirii în primele zile ale lunii august). Maturarea a început la mijlocul lunii august și s-a încheiat în primele zece zile ale lunii septembrie, cu
principalii parametri de vinificație atingând un nivel excelent, cărora li se adaugă absența completă a atacurilor botritice.

Greutate 10 kg
Culoare

Tip

Volume

1500 ml

Alc.

16%

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Branzeturi maturate, Aperitive, Carne rosie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO Amarone MAGNUM GIFT BOX Cutie lemn 1×1,5L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *