DOMINI VENETI PRUVINIANO Amarone MAGNUM GIFT BOX Cutie Lemn 1×1,5L
Are o structură și o catifelare deosebită pe gust, cu un postgust de prăjit, fructe uscate, și se asortează perfect cu vânat, carne la grătar sau la cuptor și brânzeturi maturate. Minunat pentru conversația după masă.
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico în cătunul Prognol, pe terase pietruite. Altitudine
de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere spre sud-est sau sud-vest.
Tipul solului: argilos-lutos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe butaș: 9 – 18.
Densitatea plantării:3.300 / 5.000 plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între septembrie și octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație : Stafidire până în decembrie / ianuarie în camera de uscare. Zdrobire și dezciorchinare la începutul lunii februarie. Temperatura de fermentare de la 12 la 23°C. Macerare lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentația malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală
ASOCIERI CULINARE
Se asociază în mod tradițional cu vânatul, carnea la grătar, carnea fiartă și brânzeturile maturate. Excelent pentru conversația de după masă. Temperatura de servire: 16-18 °C.
Reviews
There are no reviews yet.