DOMINI VENETI PRUVINIANO Ripasso MAGNUM GIFT BOX Cutie lemn 1×1,5L

557,85 lei

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a pune în valoare vinurile realizate cu struguri crescuți în valea Marano, în zona Valpolicella Classico.
De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano Domini Veneti are o culoare roșie plăcută și are o aromă fină și fructată.
La gust este cald, corpolent și persistent, cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atât la grătar, cât și înăbușită la cuptor. Oferiți-l oaspeților dvs. la temperatura de 16 – 18 °C.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 13,50% vol
Vin roșu sec
Se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Temperatura de servire: 16-18 °C.

SKU: 19491 Categorii: ,

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a pune în valoare vinurile realizate cu struguri crescuți în valea Marano, în zona Valpolicella Classico.
De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano Domini Veneti are o culoare roșie plăcută și are o aromă fină și fructată.
La gust este cald, corpolent și persistent, cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atât la grătar, cât și înăbușită la cuptor. Oferiți-l oaspeților dvs. la temperatura de 16 – 18 °C.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 13,50% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico din cătunul Prognol, cultivată pe terase. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică și sud-vestică.
Tipul solului: argilos-nămolos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe viță : 9 – 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 5.000 de plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: începutul lunii octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, urmate de macerare peliculară timp de 10 de zile, cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Conservarea în rezervoare de inox până în februarie. Trecut prin pielițele ramase de la Amarone, în contact cu boasca timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C, cu perforarea zilnică a căciulii. Transferat în butoaie la sfârșitul lunii mai pentru aproximativ nouă luni. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Temperatura de servire: 16-18 °C.
VINTAGE 2017
Deși în general 2017 a fost un an caracterizat prin producție de calitate scăzută, tendința sezonieră a fost în general foarte bună, optimă pentru coacere și cu o incidență redusă a bolilor parazitare în vie. O recoltă mai timpurie cu aproximativ zece zile comparativ cu cea obișnuită, la sfârșitul unui sezon caracterizat de unele fenomene anormale, cu unele zone afectate de înghețuri de primăvară, care au redus producția. Acest factor a permis o maturare omogenă, cu valori ridicate ale zahărului care au dus la producerea de vinuri complexe și intense.

Greutate 10 kg
Culoare

Tip

Volume

1500 ml

Alc.

13.5%

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Carne rosie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO Ripasso MAGNUM GIFT BOX Cutie lemn 1×1,5L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *