DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE RIPASSO DOC 0,75L

147,81 lei

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust prăjit, fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă. Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore Pruviniano Collection Domìni Veneti are o culoare roșu-rubiniu și beneficiază de o aromă fină și fructată. Pe palat este cald, corpolent și persistent cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atăt la grătar cât și la cuptor. Serviți-l oaspeților dumneavoastră la 16 – 18°C.

SKU: 1949 Categorii: ,

Colecția Pruviniano a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust prăjit, fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă. Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore Pruviniano Collection Domìni Veneti are o culoare roșu-rubiniu și beneficiază de o aromă fină și fructată. Pe palat este cald, corpolent și persistent cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atăt la grătar cât și la cuptor. Serviți-l oaspeților dumneavoastră la 16 – 18°C.
Soiuri de struguri: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, alte varietăți cf. reglementărilor DOCG 10%
CARACTERISTICI
Alcool 16,00% vol
Vin roșu sec
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sudvest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: La începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28°C. Conservarea în rezervoare de inox până în
februarie, apoi trecut peste boasca de la Amarone și menținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15°C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, recipiente de inox și apoi în sticle. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asociază foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor.
Rezistă bine la aroma puternică a vânatului și a brânzeturilor maturate.
VINTAGE 2018
Acest an a prezentat o producție abundentă, de calitate. Tendința generală sezonieră a fost foarte bună, cu condiții meteorologice îmbunătățite în iulie și august și mai puțină ploaie în mai și iunie. Recolta a fost ușor devansată, începând din primele zece zile ale lunii septembrie, iar unele zone au fost lovite de ploi abundente chiar înainte de recoltare. Strugurii sunt sănătoși și întregi, cu un conținut bun de zahăr.

Greutate 10 kg
Culoare

Tip

Volume

1500 ml

Alc.

16%

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Branzeturi maturate, Aperitive, Carne rosie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE RIPASSO DOC 0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *