VIVALDI PREMIUM AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L

258,67 lei

Produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico : Corvina, Corvinone și Rondinella supuși procesului de stafidire (appassimento)
Alcool 15.50% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 8.00 g/l
Aciditate totală 5.90 g/l
Extract sec total 35.00 g/l
pH 3.50
Vin roșu sec
Culoare: roșu rubiniu, dens și compact. Buchet: intens și persistent, eteric, fructat, cu note de cireșe și prune uscate, flori uscate și condimente. Gust: corpolent și foarte rotund, cu taninuri catifelate frumos echilibrate.

SKU: 1701 Categorii: ,

Produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico : Corvina, Corvinone și Rondinella supuși procesului de stafidire (appassimento)
CARACTERISTICI
Alcool 15.50% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 8.00 g/l
Aciditate totală 5.90 g/l
Extract sec total 35.00 g/l
pH 3.50
Vin roșu sec
VIILE
Localizare: în inima zonei Valpolicella Classico pe terase cu ziduri de piatră orientate spre sud-vest și sud-est.
Altitudine: 150-400 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: argilă cu nămol, parțial calcaros și parțial pe marne eocene. Vie înierbată. Sistem de susținere: pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 5-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 8-18.
Densitate: 3.300-4.000 plante pe hectar.
Randament pe hectar: 24 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare manuală din septembrie până în octombrie. Stafidire (Appassimento) timp de aproximativ 120 de zile. Produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico (Corvina, Corvinone și Rondinella), care sunt supuși procesului de uscare la temperatură și umiditate controlate.
Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, presare blândă în prese pneumatice, macerare peliculară 12 zile la rece și apoi fermentare la temperaturi cuprinse între 12 ° și 23 °C cu scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi, urmată de macerare post-fermentare pe pielițe până la un total de 30 de zile. Fermentație malolactică completă. Maturare în lemn, apoi în sticlă. Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu, dens și compact. Buchet: intens și persistent, eteric, fructat, cu note de cireșe și prune uscate, flori uscate și condimente. Gust: corpolent și foarte rotund, cu taninuri catifelate frumos echilibrate.
ASOCIERI CULINARE
Carne roșie la grătar sau după cină pentru a anima conversația.
Îmbie la meditație.
Temperatura de servire 18-19 °C

Greutate 2 kg
Culoare

Tip

Alc.

15,5%

Volume

750 ml

Temperatura servire

18-19 °C

Asociere culinară

Aperitive, Carne rosie, Meditatie & inspiratie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VIVALDI PREMIUM AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *