VIVALDI PREMIUM APPASSIMENTO VENETO IGT PASSITO 0,75L

110,86 lei

„Appassimento” este produs din soiuri de struguri roșii. În urma unui proces de asamblare amănunțit și riguros, atât metoda de stafidire a strugurilor (appassimento), cât și metodele tradiționale de vinificație sunt îmbinate în producția acestui vin roșu fin și elegant.
Soiuri de struguri: Corvina, Corvinone, Rondinella, soiuri internaționale în proporțiile legale
Alcool 14.00% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 12.00 g/l
Aciditate totală 5.40 g/l
Extract sec total 31.00 g/l
pH 3.50
Vin roșu sec
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Buchet: condimentat, cu note de vanilie și cireșe.
Gust: corpolent și rotund cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.

SKU: 1702 Categorii: ,

„Appassimento” este produs din soiuri de struguri roșii. În urma unui proces de asamblare amănunțit și riguros, atât metoda de stafidire a strugurilor (appassimento), cât și metodele tradiționale de vinificație sunt îmbinate în producția acestui vin roșu fin și elegant.
Soiuri de struguri: Corvina, Corvinone, Rondinella, soiuri internaționale în proporțiile legale
CARACTERISTICI
Alcool 14.00% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 12.00 g/l
Aciditate totală 5.40 g/l
Extract sec total 31.00 g/l
pH 3.50
Vin roșu sec
VIILE
Locație: zona Veroneză.
Altitudine: 100-350 metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: variat de la calcaros la argilos.
Vârsta viței de vie : 20-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 22.
Densitate: 2.700 butași pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: în a doua decadă a lunii septembrie, cules exclusiv manual.
Vinificație: strugurii se lasă să se usuce în incinte cu temperatură și umiditate controlate timp de 60 de zile, pentru a obține o concentrație mai mare de zaharuri și arome.
După un proces de asamblare amănunțit și riguros, atât metoda de stafidire a strugurilor (appassimento), cât și metodele tradiționale sunt îmbinate în producția acestui vin roșu fin. La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie strugurii deshidratați intră în procesul de vinificație. Zdrobire-dezciorchinare și presare pneumatică blândă. Temperatura de fermentare de 25 °C. Macerare peliculară timp de 10 zile cu perforare programată a căciulii de 3 ori pe zi timp de 20 de minute. Fermentația malolactică finalizată. Maturare în lemn. Stabilizare: naturală
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Buchet: condimentat, cu note de vanilie și cireșe.
Gust: corpolent și rotund cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.
ASOCIERI CULINARE
Brânzeturi maturate. Temperatura de servire 16-18 °C

Greutate 2 kg
Culoare

Tip

Alc.

14%

Volume

750 ml

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Branzeturi maturate, Aperitive

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VIVALDI PREMIUM APPASSIMENTO VENETO IGT PASSITO 0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *