VIVALDI PREMIUM VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO 0,75L

128,50 lei

Vinul Valpolicella Ripasso este fabricat din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico: Corvina, Corvinone, Rondinella.
Stilul subliniază profilul tipic și tradițional al vinurilor din Valpolicella: o structură armonioasă bine distribuită între aromă, miros și gust, creând un stil unic de simplitate și eleganță.
Alcool 14,00% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 8,00 g / l
Aciditate totală 5,50 g / l
Extract sec total 32,00 g / l
pH 3,54
Vin roșu sec
Culoare: roșu rubiniu intens, cu note de violet.
Parfum: complex, arome de fructe roșii, vinos și picant.
Gust: armonios, corpolent, catifelat, neted, cu echilibrul ideal între taninuri și aciditate.

SKU: 1703 Categorii: ,

Vinul Valpolicella Ripasso este fabricat din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico: Corvina, Corvinone, Rondinella.
Stilul subliniază profilul tipic și tradițional al vinurilor din Valpolicella: o structură armonioasă bine distribuită între aromă, miros și gust, creând un stil unic de simplitate și eleganță.
CARACTERISTICI
Alcool 14,00% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 8,00 g / l
Aciditate totală 5,50 g / l
Extract sec total 32,00 g / l
pH 3,54
Vin roșu sec
VIILE
Localizare: în inima zonei Valpolicella Classico în terase cu orientare spre sud-vest și sud-est.
Altitudine: 150-400 metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: argilos, uneori nămolos, parțial calcaros și parțial pe marne eocene.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletă veroneză.
Vârsta viței de vie de la 5 la 25 de ani.
Muguri pe butaș: 8-18.
Densitate: 3.300-4.000 plante pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual.
Vinificație: zdrobire și dezciorchinare. Temperatura de fermentare între 25 și 28 °C. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de 3 ori pe zi. Depozitare în rezervoare din inox până în februarie, apoi fermentare „Ripasso” sau a doua fermentare pe drojdiile provenite de la Amarone timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C cu omogenizare zilnică. Fermentație malolactică completă. Maturare în lemn, inox, sticlă.
Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu intens, cu note de violet.
Parfum: complex, arome de fructe roșii, vinos și picant.
Gust: armonios, corpolent, catifelat, neted, cu echilibrul ideal între taninuri și aciditate.
ASOCIERI CULINARE
Carne roșie la grătar. Temperatura de servire 16-18 °C

Greutate 2 kg
Culoare

Tip

Alc.

14%

Volume

750 ml

Temperatura servire

16-18 °C

Asociere culinară

Carne rosie

Proveniență

Colecție

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VIVALDI PREMIUM VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO 0,75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *