Culoare: roșu-rubiniu cu nuanțe violete.
Buchet: complex, vinos și picant, cu note de fructe roșii.
Gust: armonios, plin și catifelat, cu echilibrul potrivit între taninuri și aciditate
Podgoria: Situată în inima zonei Valpolicella Classica, în orașul Roselle, pe dealurile Negrar. Altitudine cuprinsă între 250 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere în cea mai mare parte sud-estică. Tipul solului: în principal argilos și uneori calcaros. Vie înierbată. Sistem de conducere: Pergolettă veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 ani la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 vițe de vie la hectar. Randament pe hectar: 60 hl.
Procesul de productie:Recoltare: la sfarsitul lunii septembrie, selectată
exclusiv manual. Zdrobirea cu dezciorchinarea strugurilor. Fermentare, maturare în lemn, apoi
în oțel, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.
Asociere culinară: Se asociază minunat cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Excelent cu mâncăruri din paste, mezeluri și brânzeturi cu maturare medie.
Reviews
There are no reviews yet.