Domini Veneti Valpolicella Doc Classico Bio-Organic 0.75l

85.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

14-16°C

Alcool: 12.5%

Soiuri

Corvina 70%
Corvinone 15%
Rondinella 15%

Vin Rosu Domini Veneti Valpolicella Doc Classico Bio-Organic 0.75l provine din struguri cultivați în podgoriile organice situate pe cele mai înalte dealuri din zona Valpolicella Classico. Reflectă valorile tradiției și sustenabilității la baza filozofiei de producție a Cantinei Valpolicella Negrar.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

SKU: 1604BIO Categorii: ,

Culoare

: roșu-rubiniu cu nuanțe violete.

Buchet

: complex, vinos și picant, cu note de fructe roșii.

Gust

: armonios, plin și catifelat, cu echilibrul potrivit între taninuri și aciditate

Podgoria

: Situată în inima zonei Valpolicella Classica, în orașul Roselle, pe dealurile Negrar. Altitudine cuprinsă între 250 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere în cea mai mare parte sud-estică. Tipul solului: în principal argilos și uneori calcaros. Vie înierbată. Sistem de conducere: Pergolettă veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 ani la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 vițe de vie la hectar. Randament pe hectar: 60 hl.

Procesul de productie

:Recoltare: la sfarsitul lunii septembrie, selectată exclusiv manual. Zdrobirea cu dezciorchinarea strugurilor. Fermentare, maturare în lemn, apoi în oțel, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.

Asociere culinară

: Se asociază minunat cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Excelent cu mâncăruri din paste, mezeluri și brânzeturi cu maturare medie.

Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Domini Veneti Valpolicella Doc Classico Bio-Organic 0.75l”