Pruviniano Valpolicella Classico Superiore Ripasso Doc Domini Venet 0,75L

141.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

750 ml

culoare culoare

Roșu

gust gust

Sec

frapiera frapiera

16-18°C

alcool alcool

Alcool: 13.5%

struguri struguri

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte soiuri 10%

Vin Rosu Pruviniano Valpolicella Classico Superiore Ripasso Doc Domini Venet a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust prăjit, fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore Pruviniano Collection Domìni Veneti are o culoare roșu-rubiniu și beneficiază de o aromă fină și fructată. Pe palat este cald, corpolent și persistent cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atăt la grătar cât și la cuptor.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sudvest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: La începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28°C. Conservarea în rezervoare de inox până în
februarie, apoi trecut peste boasca de la Amarone și menținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15°C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, recipiente de inox și apoi în sticle. Stabilizare naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor.
Rezistă bine la aroma puternică a vânatului și a brânzeturilor maturate.

Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pruviniano Valpolicella Classico Superiore Ripasso Doc Domini Venet 0,75L”