Traseul Istoric Prosecco
În zona istorică Prosecco există mai multe itinerarii pentru turism viticol. Un prim reper este „Strada del Prosecco”, de-a lungul căreia puteți vizita punctele de interes istoric, puteți savura mâncăruri locale tradiționale și puteți degusta vinurile din zonă, toate în timp ce admirați podgoriile care fac parte Patrimoniul Mondial UNESCO
Conegliano și Valdobbiadene sunt cei doi poli ai zonei istorice Prosecco, datorită culturii vechi de secole a viticulturii și, în special, a strugurilor din soiul Glera. În 1876, datorită acestei tradiții viticole, s-a înființat Școala Enologică, cu sediul în Conegliano. Apoi, Prosecco începe să fie făcut spumant prin metoda Martinotti, iar acest lucru face ca întreaga zonă să devină un district internațional de vinuri spumante.
În 1962 s-a înființat Consorțiul pentru protecția denumirii, care a fost extins apoi în 2009 odată cu înființarea zonei DOC și DOCG. În iulie 2019, întreaga zonă deluroasă dintre Conegliano și Valdobbiadene a fost recunoscută ca un sit al patrimoniului UNESCO, datorită istoriei, artei și al aspectului său naturalist.
Prosecco DOC Treviso Brut este un vin spumant sec, potrivit pentru cei care preferă un gust foarte ușor dulce. Este un vin proaspăt și usor, ideal pentru un aperitiv relaxant la sfârșitul zilei. Sec: cu 10 gr/l zahăr are un gust destul de sec, potrivit pentru diverse sortimente de pește. Simplu: Prosecco este ușor, fructat și sărac în alcool în comparație cu alte vinuri, rezultând astfel un produs ușor de băut. Vegan: întrucât nu a fost tratat cu produse de origine animală, este potrivit pentru consum de către pesoanele vegane.
MAGAZINAcest vin este cel mai sec din familia Prosecco, potrivit pentru cei care preferă un vin spumant fără un gust dulce. Ideal pentru a fi servit împreună cu pește crud sau crustacee. Sec: cu 5 gr/l de zahăr rezidual, face parte din categoria extra brut ale vinurilor seci spumante. Savoare: Conținutul scăzut de zahăr îi conferă acestui vin un gust lung și persistent, și în același timp îi sporește aroma. Aciditate: spre deosebire de alte vinuri din gamă, care au note florale, acest Prosecco are note mai acide și fructate, precum cedru sau măr verde.
MAGAZINUn vin spumant brut fin și elegant, cu gust sec, cu note de măr verde și arome florale. Potrivit pentru un moment de relaxare la sfârșitul zilei sau pentru un aperitiv proaspăt. Vegan: nefiind tratat cu substante de origine animala este potrivit pentru consum pentru vegani. Proaspăt: conținutul scăzut de alcool și gustul uscat fac din acest vin un produs ușor de băut. Vioi: produs cu gust persistent, datorită acidității pregnante și a perlajului persistent.
MAGAZIN