Vinuri Dionysos

Magazin

AGRICOLA ALBA

Azienda Agricola ALBA
agricola-alba-logo agricola-alba--brandlogo agricola-alba--brandlogo
Vinuri Spumante

Traseul Istoric Prosecco

În zona istorică Prosecco există mai multe itinerarii pentru turism viticol. Un prim reper este „Strada del Prosecco”, de-a lungul căreia puteți vizita punctele de interes istoric, puteți savura mâncăruri locale tradiționale și puteți degusta vinurile din zonă, toate în timp ce admirați podgoriile care fac parte Patrimoniul Mondial UNESCO

Conegliano și Valdobbiadene sunt cei doi poli ai zonei istorice Prosecco, datorită culturii vechi de secole a viticulturii și, în special, a strugurilor din soiul Glera. În 1876, datorită acestei tradiții viticole, s-a înființat Școala Enologică, cu sediul în Conegliano. Apoi, Prosecco începe să fie făcut spumant prin metoda Martinotti, iar acest lucru face ca întreaga zonă să devină un district internațional de vinuri spumante.

În 1962 s-a înființat Consorțiul pentru protecția denumirii, care a fost extins apoi în 2009 odată cu înființarea zonei DOC și DOCG. În iulie 2019, întreaga zonă deluroasă dintre Conegliano și Valdobbiadene a fost recunoscută ca un sit al patrimoniului UNESCO, datorită istoriei, artei și al aspectului său naturalist.