Vinuri Dionysos

Magazin

Despre Noi

ISTORIA NOASTRĂ

Dionysos – Casa de Vinuri Selecționate

Este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Suntem distribuitorul exclusiv al unor vinuri cu tradiție. Este vorba despre un business cu vechime de mai bine de 20 de ani în domeniul producției și distribuției vinului. Portofoliul nostru conține game legendare și selecții speciale. Acesta a fost selectat reflectând misiunea pe care ne-am ales-o: să hrănim curiozitatea oamenilor în călătoria descoperirii vinului de calitate și să le insuflăm pasiunea pentru acesta. Vinurile din portofoliu au fost alese astfel încât să poată însoți călătoria unui viitor cunoscător de vin, călătorie plină de arome și gusturi seducătoare.
ANUL - 2000
Dionysos Casa de Vinuri Selecționate
Fondarea - Dionysos Casa de Vinuri Selecționate.
vinuri-istoric03

Dionysos Casa de Vinuri Selecționate face parte dintr-un grup de firme în care compania fondatoare este specializată în realizarea de linii complete de vinificație și îmbuteliere și furnizarea unei game complexe de materiale oenologice și ambalaje pentru industria băuturilor. Contactul activ cu marea parte a producătorilor români a condus la dezvoltarea și diversificarea naturală a business-ului către distribuția de băuturi, în special de vinuri. Și astfel în anul 2000 a luat naștere Dionysos Casa de Vinuri Selecționate. În timp am colaborat cu producători din toate regiunile țării și am contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai îndrăgite branduri de vin românești.

ANUL 2000 - 2003
Dezvoltare Marcă
Consolidare Brand
vinuri-istoric03

În perioada 2000-2003 am adus aproape de consumatori, prin toate canalele de distribuție, brandurile Huși, Panciu, Zarea, Hallewood, Murfatlar, Angelli si Garrone. Din pasiune pentru vinuri, în 2002-2003 am dezvoltat și un proiect de vinuri sub marca noastră proprie “Vinurile lui Dionysos” pe care le-am exportat în Cehia unde am colaborat cu grupul Rewe. Am selecționat și am îmbuteliat sub brandul nostru un Sauvignon Blanc de Murfatlar si un Cabernet Sauvignon de Tohani, iar rezultatele inițiale ale acestui proiect ne-au determinat să extindem distribuția acestora și în România. Am extins însă oferta noastră alăturând celor două vinuri o selecție specială: un Merlot de Tohani îmbuteliat în serie limitată de 4986 de sticle sub brandul Vinurile lui Dionysos – Boier Nicoară.

ANUL 2004 - 2022
Vânzări și distribuție
Dezvoltare in retailul românesc
vinuri-istoric03

Odată cu dezvoltarea retail-ului românesc, începând cu 2004, am venit în sprijinul partenerilor noștri producători de vinuri prin acceptarea mandatului acordat de aceștia pentru gestionarea relației comerciale cu marile rețele de magazine. Și astfel ne-am specializat ca departament externalizat de vânzări și logistică dedicat segmentului Modern Trade. Este etapa în care am făcut echipă cu producători precum Cotnari, Agroindustriala Bucium, Speed Husi, Veritas Panciu, Rovit Valea Calugareasca, Vinton, Chateau Vartely, Domeniile Dealu Mare Urlati, Domeniile Cotesti, Produse Moldovenesti, Apcovin Focsani - Crama Tata si Fiul, HD wines - Crama Grama,  si alți.
În această etapă am derulat și un proiect cu vinuri italiene sub brandurile ‘Mercante Veneziano’ și ‘Il Grappolo’ care au fost apreciate de consumatorii români. Iar din Republica Moldova am adus în piața românească distilatul de vin (divin) ‘Călărași’ pe care l-am distribuit atât în canalul Modern Trade,  cât și în magazinele de specialitate din toată țara. A fost un capitol intens și bogat în experiențe, când unele dintre cele mai iubite branduri de vin românesc din acei ani au ajuns la consumatori prin serviciile noastre de vânzare și distribuție. Începând cu anul 2020 ne-am extins portofoliul de vinuri românești care se adresează marilor lanțuri de magazine cu cele ale cramei Alcovin Măcin - Vinuri de Macin - Crama Dobrogeana

PREZENT
Extindere portofoliu
Distribuitor exclusiv de vinuri memorabile
cantina negrar imagine din crama

În anul  2020 am început un nou capitol și o noua provocare împreună cu Cantina Valpolicella Negrar – crama unde a luat naștere renumitul vin Amarone în anul 1936. Am fost desemnați de către partenerii noștri italieni ca distribuitor exclusiv în România, Bulgaria și Republica Moldova pentru toate canalele de distribuție: retail modern, magazine de specialitate si Horeca. La sfarșitul anului 2021 am lărgit portofoliul de vinuri italiene cu o serie de spumante produse de Azienda Agricola Alba din  Conegliano. Avem un portofoliu de vinuri memorabile, cu povești interesante, pe care vă invităm să le descoperiți și să le apreciați.

UNDE NE GĂSIŢI