Vinuri Dionysos

Magazin

CANTINA DI NEGRAR

Cantina DI Negrar

cantina-di-negrar-brandlogo cantina-di-negrar-brandlogo

COLECTIA IL VIAGGIO

Calitatea vinurilor de la Cantina Valpolicella Negrar se bazează pe experiența acumulată de generații de viticultori, bărbații și femeile din Valpolicella, îmbrățișând sustenabilitatea  mediului și o puternică legătură cu pământul.

În fiecare zi, în  cramă se controlează întregul lanț de producție, viticultorii și tehnicienii împărtășind cunoștințele în cercetare și inovare constantă.

Colecția Il Viaggio propune trei vinuri deosebite:

  • Appassimento Rosso Veneto Passito
  • Corvina Verona
  • Garganega Verona

COLECTIA PREARIN

Numele acestui vin provine de la „preare”, carierele din care se extrage piatra numită “Prun”, tipice celei mai înalte părți a zonei Valpolicella Classico, care au constituit timp de ani de zile mijloacele de subzistență ale teritoriului nostru. Mai putem găsi produsele acestei îndeletniciri astăzi în podgoriile noastre, caracterizate de marogne, ziduri construite cu această piatră “Prun”.

Colecția Prearin propune doua vinuri spumante deosebite:

  • PREARIN ROSATO VERONESE IGT Frizzante
  • PREARIN BIANCO VENETO IGT Frizzante

VINURI ORGANICE

Din 1933, istoria cramei Cantina Valpolicella Negrar este istoria bărbaților și femeilor dedicați creării de vinuri de calitate, o expresie sinceră și plină de viață a podgoriei în care se cultivă peste 700 de hectare de viță de vie.
Viticultura ecologică este o necesitate: îmbinarea nevoii de producție profitabilă din punct de vedere economic cu respectul pentru mediu este dovada unui înalt profesionalism și o garanție pentru consumator. Toate lucrările din podgorie sunt efectuate manual, respectând mediul și biodiversitatea, pentru a menține tradițiile vinificatoare ale Valpolicella Classica.
Un zâmbet, privirea atentă și dăruirea viticultorilor și a vinificatorilor într-un loc care rămâne în inimă: Cantina Valpolicella Negrar trăiește poezia unui pământ cultivat cu dragoste de generații, ale cărui fructe devin vinuri bogate în istorie și pasiune.

VALPOLICELLA & RIPASSO

Custoza, Lugana, Soave, Pinot Grigio Bardolino, Bardolino Chiaretto, acestea sunt selecțiile regionale care exprimă excelența podgoriilor noastre veronese.
SI MENTO
Obținut din soiurile de struguri roșii Corvina și Corvinone utilizând atât metoda tradițională de uscare a strugurilor (appassimento), cât și tehnologii moderne, acest vin este un cupaj cu un caracter riguros. Stilul său unic exprimă eleganță și finețe, cu arome învăluitoare de fructe roșii coapte și condimente dulci, cu gustul plin, moale, dar ferm. Un stil unic, care pune în valoare teritoriul ca principal protagonist al filozofiei de producție al cramei.

MAGAZIN     FISA TEHNICA

AMARONE & RECIOTO

Cantina Valpolicella Negrar este locul de origine al vinului Amarone. Numele acestui roșu veronez derivă din cuvântul „amaro”, cuvânt care îl deosebește imediat, prin opoziție, de vinul dulce Recioto della Valpolicella din care s-a născut dintr-o greșeală. În 1936 Adelino Lucchese, vinificatorul Cantinei Valpolicella Negrar, a observat un butoi de Recioto care fusese uitat. Recioto era acum „scapà” („scăpat”) și devenise sec. O greșeală gravă, având în vedere că istoric Recioto a fost (și este) un vin dulce de prestigiu! Cu toate acestea, înainte de a-l considera pierdut, Adelino și-a dorit ca acesta să fie gustat de Gaetano Dall’Ora, pe atunci președinte al cooperativei. Gaetano a adus la nas paharul cu acest vin necunoscut și a gustat imediat. Descoperirea a fost surprinzătoare. Inspirat strălucit și îmbătat de atâtea arome și gusturi, președintele a exclamat: „Acesta nu este un amaro, este un amarone!”. Ce s-a intamplat? Practic Recioto, pus în butoi și apoi uitat nedecantat, a continuat să fermenteze până când zaharurile se transformaseră toate în alcool și făcuseră vinul să-și piardă din dulceața, dând viață unui vin cu arome complexe și fascinante, dar cu un gust sec, exact opusul dulcelui Recioto, Amarone, mai exact. Dar ce este Recioto? Recioto della Valpolicella își ia numele de la raceme, ciorchinele mici numite „recie”. Este un vin roșu dulce uimitor produs exclusiv cu struguri tipici podgoriei Valpolicella uscați timp îndelungat (cel puțin 120 de zile), chiar mai mult decât cei destinați producției de Amarone. Culoarea sa este roșu rubiniu intens, parfumul său este dulce și gustul este plin, intens și dulce, dar niciodată stânjenitor.

SELECTII VENETIENE

Cantina di Negrar produce vinuri Valpolicella DOC Classico și Valpolicella Ripasso Classico.

De ce „Classico” ? Ei bine, vinurile din Valpolicella se numesc „Classico” atunci când strugurii din care sunt produse sunt cultivați în viile din subzona care includ localitățile Fumane, Marano di Valpolicella, Negrar, San Pietro in Cariano și Sant’Ambrogio di Valpolicella, care aparțin zonei Valpolicella numită „Classica”.

De ce „Ripasso”? Tehnica „Ripasso” este o tehnică tradițională, redescoperită și îmbunătățită în ultimele decenii. Un vin Valpolicella este Ripasso dacă, înainte de a fi pus la maturare în butoi, este trecut prin tescovină de Recioto sau Amarone pentru 7-10 zile. Gustul și corpul pe care le dobândește un asemenea vin sunt o experiență de încercat și apoi de încercat din nou, și din nou …