Vinuri Dionysos

Magazin

DOMINI VENETI

DOMINI VENETI

Domini-veneti-brandlogo Domini-veneti-brandlogo Domini-veneti-brandlogo
COLECTIA Espressioni
Amarone Della Valpolicella DOCG Classico Espressioni este un set cadou format din cinci tipuri diferite de Amarone, fiecare reprezentând o vale diferită a zonei Valpolicella Classica: Castelrotto, Villa, San Rocco, Mazzurega și Monte. Amarone Espressioni este mai presus de toate, sinteza filozofiei Domìni Veneti, rezultatul unui proiect de cercetare care a durat peste 10 ani și s-a desfășurat în colaborare cu Institutul Experimental pentru Vinificație din Conegliano Veneto și Centrul de Vinificație din Provincia Verona. Acest proiect ne duce dincolo de sensul vinului Amarone, obținut din soiuri de struguri autohtoni prin tehnici de deshidratare și cupajare,, pentru a sublinia valori noi și necunoscute pe care să se bazeze originalitatea și competitivitatea viitoare.
MEDALII & PREMII
COLECTIA Pruviniano
Călătoria Domini Veneti continuă prin descoperirea și definirea terroir-urilor cu această nouă interpretare a vinurilor Amarone, Ripasso și Valpolicella Classico Superiore. Rezultatul este de o eleganță subtilă, cu un mare potențial de invechire. Colecția Pruviniano a fost creată cu scopul precis de a pune în valoare terroir-ul văii Marano și proprietățile sale inimitabile, ca una dintre zonele de producție cele mai calitative din arealul Valpolicella Classica (Negrar, Verona). Aceste teritorii au fost numite Pruviniano până în 1177. Colecția Domini Veneti Pruviniano include și spune povestea a cinci vinuri:
    • Amarone Della Valpolicella DOCG Classico
    • Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore
    • Valpolicella DOC Classico Superiore
    • Appassimento Rosso Veneto IGT
    • Lugana Doc
 
MEDALII & PREMII
Amarone Della Valpolicella
Amarone este faimosul vin din Valpolicella cu o istorie plină de legendă. Prin fermentare completă, zaharurile din vinul dulce tradițional veronez Recioto se transformă în alcool, iar Recioto însuși devine un alt vin: un „amaro” (amar) puternic: Amarone! Primele sticle au fost produse la sfârșitul anului 1936 de către Cantina Sociale Valpolicella Negrar. Domini Veneti este un brand aparte, dedicat producției de vinuri foarte prețioase,la inceputul anului 1990, crama a decis sa lanseze Domini Veneti, un brand aparte dedicat productiei de vinuri foarte valoroase.
MEDALII & PREMII
Valpolicella Ripasso
La Casseta Valpolicella Ripasso „La Casetta” este rezultatul unei tehnici de refermentare atentă a vinurilor tradiționale de Valpolicella cu boasca de la Recioto, ducând la crearea unui vin absolut original, cu o moliciune și complexitate care nu suferă comparație: un somptuos Ripasso. Vigneti di Torbe Valpolicella Ripasso Classico Superiore Vignietti Di Torbe este produs din struguri cultivați pe dealurile înalte din Torbe. Aroma sa complexă începe cu prospețimea fructelor și se termină cu o notă condimentată. Are un gust armonios, plin și catifelat, cu echilibru perfect între taninuri și aciditate.

 

MEDALII & PREMII

RECIOTO DELLA VALPOLICELLA
Recioto este un simbol al viticulturii din zona Valpolicella Classica și este produs din struguri autohtoni precum Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara și Oseleta care înainte de vinificație sunt supuși procesului special de uscare naturală denumit “appassimento” pentru o durată care poate fi și până la 180 de zile, fiind considerat „tatăl” unui alt vin mare – Amarone della Valpolicella.
MEDALII & PREMII

Colectia Marco Polo

Marco Polo s-a născut în 1254 la Veneția într-o familie venețienă de negustori care au călătorit prin lume. El a călătorit în China pe jos, cu cămile, cai și corăbii. I-a povestit despre călătoriile sale colegului său de celulă, Rustichello, care a scris  “Călătoriile lui Marco Polo”. A fost un mare explorator italian, el este pentru întreaga lume un simbol al atitudinii antreprenoriale a multor italieni celebri. El face parte din istoria noastră și, desigur, a fost primul tip care a exportat vinuri din Veneto în Asia. Cantina Valpolicella Negrar i-a dedicat o linie de vinuri lui Marco Polo, un explorator al lumii uimitor, cu un proiect iconic care reprezintă istoria lungii sale călătorii.

Scuola Nel Vigneto

Domìni Veneti promovează interesul și cunoașterea tradiției de vinificație în Valpolicella la cele mai tinere generatii, atentia la mediu, valoarea, creativitatea, solidaritatea și durabilitatea.

Etichetele celor trei vinuri reprezintă câteva lucrări selectate din Concursul de artă: „The landscape of Valpolicella: particularități și detalii”, organizat ca  parte a proiectului educational social La Scuola nel Vigneto.

SELECTIILE VENETIENE
Custoza, Lugana, Soave, Pinot Grigio, Bardolino, Bardolino Chiaretto, acestea sunt selecțiile regionale care exprimă excelența podgoriilor noastre veronese.

Vinuri Spumante