CANTINA DI NEGRAR PREARIN ROSATO VERONESE IGT Frizzante 0,75L

65.00 lei TVA inclus

750 ml

Rose

Sec

6-8°C

Alcool: 12.5%

Soiuri

60% Corvina
20% Corvinone
20% Rondinella

Numele acestui vin provine de la „preare”, adică carierele de extracție a pietrei Prun care sunt tipice pentru partea cea mai înaltă a zonei Valpolicella Classico. Extracția acestei pietre a sprijinit traiul localnicilor pentru o lungă perioadă de timp. Încă putem găsi aceste pietre astăzi în podgoriile din zonă, caracterizate de marogne, ziduri din piatră construite cu această piatră Prun ce mărginesc terasele cu viță de vie.

Fișă Tehnică

SKU: 1926 Categorii: , ,
PREARIN ROSATO VERONESE IGT Frizzante 0,75L
CARACTERISTICI
Viile: Situate pe dealurile veroneze, la o altitudine cuprinsă între 50 și 150 de metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: soluri mixte. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergolă unilaterală și în rânduri. Vârsta viței de vie: 15-25 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 8-18. Densitatea plantării: 2.500-4.000 de plante pe hectar. Randament pe hectar: 80 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare : în septembrie, cules și selecție exclusiv manuale. Vinificație: prin metoda Charmat în autoclave, conservare în inox.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roz trandafiriu strălucitor, cu perlaj fin și persistent Aromă: proaspăt și parfumat, cu aromă de flori de trandafir de ceai și violete, și un amestec de fructe roșii mici. Gust:proaspăt și sec, cu note de zmeură și o senzație plăcută de prospețime.
ASOCIERI CULINARE
Aperitiv excelent, ideal cu aperitive de pește. Bucurați-vă de el pe toată durata mesei, cu preparate mediteraneene din sezonul estival.
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CANTINA DI NEGRAR PREARIN ROSATO VERONESE IGT Frizzante 0,75L”