DOMINI VENETI Lessini Durello Spumante 0,75L

100.00 lei TVA inclus

 

 

750 ml

 

 

Vin alb spumant

 

 

Sec

 

 

6-7°C

 

 

Alcool: 12.5%

 

 

Soiuri

Durella 100%

În trecut, soiul de struguri Durello nu era foarte apreciat de consumatori din cauza acidității sale ridicate. Vinificatorii locali au reușit să transforme această slăbiciune a soiului în cel mai mare avantaj, înțelegând că aciditatea ridicată a soiului este o binefacere deghizată, care ajută la îmbunătățirea capacității de învechire a vinului și la creșterea longevității acestuia. Vinul este gândit a fi consumat de către tineri și reflectă nevoile acestora de a se simți acceptați, incluși, doriți și bineveniți.
La fel ca strugurii Durello, tinerii au o nevoie subconștientă de a se simți acceptați și incluși în mediile pe care le frecventează.

Fișă Tehnică 

SKU: 1983 Categorii: , ,
VIILE: zonă înaltă din Val d’Alpone la o altitudine medie de 200 de metri d.n.m. RECOLTARE: începutul lunii octombrie. VINIFICARE: strugurii sunt dezciorchinați și presați în mod delicat. Mustul fermentează la temperatură scăzută în autoclave și apoi vinul este spumantizat prin metoda Charmat. MATURARE: în autoclave. PERLAJ: fin și persistent. CULOARE: galben pai cu reflexe verzui. AROMĂ: fin și delicat cu un strop de fructe necoapte, lămâie, mineralitate bună dată de solurile bazaltice. GUST: proaspăt, armonios cu o notă ușor acidă. ASOCIERI CULINARE: aperitive ușoare și antipasti. Se servește la 6-7°C
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI Lessini Durello Spumante 0,75L”