CANTINA DI NEGRAR PREARIN BIANCO VENETO IGT Frizzante 0,75L

65.00 lei TVA inclus
750 ml

Spumant

Sec

6-8°C

Alcool: 11,5%

Soiuri

100% Garganega

Numele acestui vin provine de la „preare”, adică carierele de extracție a pietrei Prun care sunt tipice pentru partea cea mai înaltă a zonei Valpolicella Classico. Extracția acestei pietre a sprijinit traiul localnicilor pentru o lungă perioadă de timp. Încă putem găsi aceste pietre astăzi în podgoriile din zonă, caracterizate de marogne, ziduri din piatră construite cu această piatră Prun ce mărginesc terasele cu viță de vie.

Fișă Tehnică

SKU: 1925 Categorii: , ,
CANTINA DI NEGRAR PREARIN BIANCO VENETO IGT Frizzante 0,75L
CARACTERISTICI
Viile: Situate în sudul zonei Valpolicella și până în vecinătatea râului Adige, la o altitudine cuprinsă între 50 și 80 de metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: de origine glaciară și aluvionară. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergola veroneză dublă. Vârsta viței de vie: 15-20 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 20-24. Densitatea plantării: 3.000 de plante pe hectar. Randament pe hectar: 120 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare : ultimele zece zile ale lunii august și primele zece zile din septembrie, cules și selecție exclusiv manuale. Vinificație: zdrobirea strugurilor cu desciorchinare urmate de presare ușoară în prese pneumetice cu membrană. Fermentare fără pielițe la temperatură controlată de 14-16 °C, prin metoda Charmat în autoclave. Stabilizare: proteică și tartrică.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: galben pai cu reflexe verzui. Aromă: floral, intens și delicat. Gust: sec, corp mediu, final ușor amărui.
ASOCIERI CULINARE
Se asortează bine cu aperitive și pește, ideal ca aperitiv.
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CANTINA DI NEGRAR PREARIN BIANCO VENETO IGT Frizzante 0,75L”