PROSECCO SUPERIORE DOCG VALDOBBIADENE
NOTE DE DEGUSTARE
Perlaj persistent.
Culoare: galben pai pal.
Aromă: elegantă, curată și tipic fructată.
Gust: caracteristic, proaspăt și plăcut acidulat, extrem de armonios
Soiuri de struguri: Glera 100%
VIILE
Situate la poalele dealurilor din zona Valdobbiadene. Altitudine de la 100 la 200 de metri deasupra nivelului mării.
Sistem de susținere: Sylvoz.
Vârsta viței de vie: de la 8 la 18 ani.
Densitatea plantării: 3.000 / 4.000 butași la hectar.
Randament pe hectar: 90 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: în a doua jumătate din septembrie.
Vinificație: Presare ușoară și decantare statică a mustului. Fermentare primară în rezervoare de inox la 18 – 19 °C cu drojdii selecționate indigene. Vinul este păstrat pe „drojdii nobile” timp de o lună, apoi filtrat și decantat în autoclave. Refermentare pentru aproximativ 25/30 de zile și menținere pe drojdii pentru 30 de zile. Maturat în sticle câteva săptămâni.
ASOCIERI CULINARE
Aperitiv excelent, se potrivește foarte bine cu preparate din pește și aperitive ușoare. Ideal în orice moment al zilei pentru un toast vesel. Temperatura de servire: 6 – 8 °C
Reviews
There are no reviews yet.