Vivaldi Premium Amarone Della Valpolicella DOCG Classico 0,75L

258.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

18-19°C

Alcool: 15.5%

Soiuri

Corvina 70%
Corvinone 15%
Rondinella 15%

Vin Rosu Vivaldi Premium Amarone Della Valpolicella DOCG Classico este produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico : Corvina, Corvinone și Rondinella supuși procesului de stafidire (appassimento)
Alcool 15.50% Vol.
Zaharuri reducătoare reziduale 8.00 g/l
Aciditate totală 5.90 g/l
Extract sec total 35.00 g/l
pH 3.50
Vin roșu sec
Culoare: roșu rubiniu, dens și compact. Buchet: intens și persistent, eteric, fructat, cu note de cireșe și prune uscate, flori uscate și condimente. Gust: corpolent și foarte rotund, cu taninuri catifelate frumos echilibrate.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Vin Rosu Vivaldi Premium Amarone Della Valpolicella DOCG Classico 0,75L Produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico : Corvina, Corvinone și Rondinella supuși procesului de stafidire (appassimento)

CARACTERISTICI

Alcool 15.50% Vol. Zaharuri reducătoare reziduale 8.00 g/l Aciditate totală 5.90 g/l Extract sec total 35.00 g/l pH 3.50 Vin roșu sec

VIILE

Localizare: în inima zonei Valpolicella Classico pe terase cu ziduri de piatră orientate spre sud-vest și sud-est. Altitudine: 150-400 de metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: argilă cu nămol, parțial calcaros și parțial pe marne eocene. Vie înierbată. Sistem de susținere: pergoleta veroneză. Vârsta viței de vie: 5-25 ani. Muguri pe butașul de viță de vie: 8-18. Densitate: 3.300-4.000 plante pe hectar. Randament pe hectar: 24 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare manuală din septembrie până în octombrie. Stafidire (Appassimento) timp de aproximativ 120 de zile. Produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico (Corvina, Corvinone și Rondinella), care sunt supuși procesului de uscare la temperatură și umiditate controlate. Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, presare blândă în prese pneumatice, macerare peliculară 12 zile la rece și apoi fermentare la temperaturi cuprinse între 12 ° și 23 °C cu scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi, urmată de macerare post-fermentare pe pielițe până la un total de 30 de zile. Fermentație malolactică completă. Maturare în lemn, apoi în sticlă. Stabilizare: naturală.

NOTE DE DEGUSTARE

Culoare: roșu rubiniu, dens și compact. Buchet: intens și persistent, eteric, fructat, cu note de cireșe și prune uscate, flori uscate și condimente. Gust: corpolent și foarte rotund, cu taninuri catifelate frumos echilibrate.

ASOCIERI CULINARE

Carne roșie la grătar sau după cină pentru a anima conversația. Îmbie la meditație.

Collezione Vivaldi Premium Line – SET DE TREI VINURI DIN VALPOLICELLA

Collezione Vivaldi Premium Line, trei vinuri grozave pentru momente speciale și oameni deosebiți: Amarone, Ripasso și Appassimento.

Vocația unui pământ, Valpolicella, și vinurile sale excepționale au cucerit entuziaști și cunoscători din întreaga lume. Esența acestor dealuri se află în podgoriile care le îmbogățesc, în miile de expresii ale strugurilor săi, toate strânse în vinurile acestei regiuni, dar mai ales în CRU- uri . Valpolicella înseamnă diversitate, bogăție și tradiție a unora dintre cele mai dorite și căutate vinuri din lume. Create cu soiuri de struguri autohtone zonei Valpolicella DOC precum Corvina, Corvinone și Rondinella, aceste vinuri vor încânta cu parfumurile și aromele lor, fiind cele mai de preț dintre cadouri, împodobind cele mai de admirat mese și răsfățând cele mai rafinate gusturi. Tehnica de uscare a strugurilor folosită, conferă acestui vin eleganța, structura și complexitatea care l-au ridicat în topul scenei vinului la nivel mondial. Vezi Colectia
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vivaldi Premium Amarone Della Valpolicella DOCG Classico 0,75L”