VIILE
Situate în principal pe dealurile din jurul Veronei la o altitudine cuprinsă între 100 și 350 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: variat, de la calcaros la argilos.
Sistem de susținere: pergola dublă.
Vârsta viței de vie: de la 20 la 25 de ani.
Muguri pe butaș: 22.
Densitate: 2.700 plante pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: în a doua decadă a lunii septembrie, exclusiv manual.
Vinificație: strugurii se lasă la stafidit, în incintă cu umiditate și temperatură controlate timp de 60 de zile, pentru a obține o concentrație mai mare de zaharuri și arome. Apoi urmează dezciorchinarea și zdrobirea, urmate de macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii programată de 3 ori pe zi timp de 20 de minute. Temperatura de fermentare 25°C. Fermentația malolactică finalizată. Învechire in baricuri de stejar. Stabilizare: naturală
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Aromă: condimentat cu note de vanilie și cireșe.
Gust: corp plin și rotund, cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.
ASOCIERI CULINARE
Un însoțitor excelent pentru preparate din carne și brânzeturi învechite. Se servește la o temperatură de 16 ° – 18 °C
Reviews
There are no reviews yet.