CARACTERISTICI
Culoare: roșu-rubiniu.
Aromă: nas proaspăt și vinos, cu arome fructate și florale.
Gust: bine echilibrat, corp lejer, armonios și vioi.
Viile: Situate în zona Bardolino de-a lungul lacului Garda, la o altitudine cuprinsă între 50 și 150 de metri deasupra nivelului mării, cu expunere la sud-vest.
Tipul solului: morainic de origine glaciară, de consistență medie.
Vița de vie înierbată. Sistem de susținere: pergolă unilaterală și în rânduri.
Vârsta viței de vie: de la 15 la 20 de ani.
Încărcarea mugurilor pe viță: de la 8 la 18.
Densitatea plantelor: 2.500 până la 4.000 plante la hectar.
Randament pe hectar: 100 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: la mijlocul lunii septembrie, selecție exclusiv manuală.
Vinificație: Dezciorchinare si zdrobire blânde. Macerare peliculară timp de 5 zile. Fermentație la temperatura de 25-28°C și maturare în recipiente de inox.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu-rubiniu.
Aromă: nas proaspăt și vinos, cu arome fructate și florale.
Gust: bine echilibrat, corp lejer, armonios și vioi.
ASOCIERI CULINARE
Feluri principale de mâncare, cum ar fi supe și risotto și feluri de mâncare ușoare cu carne roșie.
Reviews
There are no reviews yet.