CANTINA DI NEGRAR BARDOLINO DOC 0,75L

65.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 12%

Soiuri

65% Corvina
30% Rondinella
5% Molinara

Numele acestui vin este dat de localizarea zonei de producție, situată în jurul orașului Bardolino. Fiind unul dintre cele mai cunoscute vinuri italiene, atât local cât și la nivel internațional, acest vin se remarcă prin faptul că este foarte băubil: este lejer, nu are nici o culoare și nici o structură excesive, dar are un buchet intens de fructe și este foarte echilibrat.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

SKU: 1906 Categorii: ,

CARACTERISTICI

Culoare: roșu-rubiniu. Aromă: nas proaspăt și vinos, cu arome fructate și florale. Gust: bine echilibrat, corp lejer, armonios și vioi. Viile: Situate în zona Bardolino de-a lungul lacului Garda, la o altitudine cuprinsă între 50 și 150 de metri deasupra nivelului mării, cu expunere la sud-vest. Tipul solului: morainic de origine glaciară, de consistență medie. Vița de vie înierbată. Sistem de susținere: pergolă unilaterală și în rânduri. Vârsta viței de vie: de la 15 la 20 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: de la 8 la 18. Densitatea plantelor: 2.500 până la 4.000 plante la hectar. Randament pe hectar: 100 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: la mijlocul lunii septembrie, selecție exclusiv manuală. Vinificație: Dezciorchinare si zdrobire blânde. Macerare peliculară timp de 5 zile. Fermentație la temperatura de 25-28°C și maturare în recipiente de inox.

NOTE DE DEGUSTARE

Culoare: roșu-rubiniu. Aromă: nas proaspăt și vinos, cu arome fructate și florale. Gust: bine echilibrat, corp lejer, armonios și vioi.

ASOCIERI CULINARE

Feluri principale de mâncare, cum ar fi supe și risotto și feluri de mâncare ușoare cu carne roșie.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CANTINA DI NEGRAR BARDOLINO DOC 0,75L”