VIILE
Situate în inima zonei Soave, la 80 de metri deasupra nivelului mării, cu soluri de origine vulcanică.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergola veroneză modificată.
Vârsta viței de vie: 20-30 de ani.
Încărcarea mugurilor pe viță: 22.
Densitatea plantării: 2.500 de plante pe hectar.
Randament pe hectar: 84 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare la sfârșitul lunii septembrie.
Vinificație: zdrobirea strugurilor cu dezciorchinare urmate de presare ușoară în prese pneumatice cu membrană. Fermentare fără pielițe la temperatură controlată de 14-16 °C, apoi păstrare în rezervoare de inox. Stabilizare: proteică și tartrică.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: galben pai cu reflexe verzui.
Buchet: fin, cu note delicate de fructe albe, ușor floral.
Gust: cu corp mediu, armonios, proaspăt, care combină prospețimea cu o notă finală de migdale amare, tipice soiului de struguri Garganega.
ASOCIERI CULINARE
Se asortează bine cu aperitive și cu paste, cu legume și pește.
Reviews
There are no reviews yet.