VIILE
Situate în principal pe dealurile din jurul Veronei la o altitudine cuprinsă între 100 și 350 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: variat de la calcaros la argilos.
Vița de vie plantată pe rânduri având ca sistem de susținere pergola dublă.
Vârsta viței de vie: de la 20 la 25 de ani.
Muguri pe viță de vie: 22.
Densitate plante: 2.700 pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: în a doua decadă a lunii septembrie exclusiv manual.
Vinificație: strugurii se lasă la stafidit timp de 60 de zile, pentru a obține o concentrație mai mare de zaharuri și arome. Apoi urmează dezciorchinarea și zdrobirea și presare ușoară în prese pneumatice. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii programată de 3 ori pe zi timp de 20 de minute. Temperatura de fermentare 25°C. Fermentația malolactică finalizată. Învechire in baricuri de stejar. Stabilizare: naturală
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Aromă: miros complex, condimentat, cu note de vanilie și cireșe.
Gust: corp plin și rotund, cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.
ASOCIERI CULINARE
Un însoțitor excelent pentru preparate din carne și brânzeturi învechite. Se servește la o temperatură de 16 ° – 18 °C.
Reviews
There are no reviews yet.