CANTINA DI NEGRAR LUGANA DOC 0,75L

104.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

750 ml

culoare culoare

Alb

gust gust

Sec

frapiera frapiera

8-10°C

alcool alcool

Alcool: 12,5%

struguri struguri

Soiuri

100% Trebbiano
di Lugana

Acest vin își ia numele din zona de producție, Lugana, care se află pe malul sudic al lacului Garda și este împărțită între provinciile Brescia și Verona.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

CANTINA DI NEGRAR LUGANA DOC 0,75L
CARACTERISTICI
Viile:Situate la poalele dealurilor la 50 de metri deasupra nivelului mării, pe un teren de origine morainică cu soluri argiloase / calcaroase ușoare. Plantație înierbată. Sistem de susținere: pergola veroneză modificată. Vârsta viței de vie: 20-30 de ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 19. Densitatea plantării: 3.000 de plante la hectar. Randament pe hectar: 84 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între mijlocul și sfârșitul lunii septembrie. Vinificație: zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor și presare în prese pneumatice la presiune redusă. Fermentarea în recipiente de inox la o temperatură controlată de 14-16 °C. Stabilizare: proteică și tartrică.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: galben pai cu reflexe verzui. Aromă: nas fin, dulce, cu note delicate de fructe cu miez alb, ușor floral. Gust: corp mediu, armonios, proaspăt și mineral
ASOCIERI CULINARE
Excelent ca aperitiv, se asociază foarte bine cu preparatele din pește – în special peștele de apă dulce- și cu feluri principale de mâncare pe bază de legume din bucătăria mediteraneeană.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CANTINA DI NEGRAR LUGANA DOC 0,75L”