DOMINI VENETI BARDOLINO CHIARETTO CLASSICO DOC 0,75L

76.00 lei TVA inclus

750 ml

Rose

Sec

10-12°C

Alcool: 12.5%

Soiuri

Corvina 65%
Rondinella 30%
Molinara 5%

Bardolino Chiaretto este o plăcere nu numai gustativă, ci și o bucurie pentru ochi, datorită culorii sale delicate roz-piersică.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

SKU: 1939 Categorii: ,
DOMINI VENETI BARDOLINO CHIARETTO DOC 0,75L Are un parfum plin de trandafiri de ceai, violete și un amestec echilibrat de fructe roșii mici. Delicatețea sa continuă prin aroma sa incredibil de echilibrată de căpșune și zmeură. Vă recomandăm să îl serviți cu pește la grătar și carne albă, precum și cu mezeluri proaspete și brânzeturi moi. Este cel mai bine pus în valoare atunci când se servește la masă la 10° -12 °C.

VIILE

Situate în inima zonei Bardolino Classico, pe dealurile morenice Lazise și Pastrengo. Altitudine cuprinsă între 50 și 150 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-vestică. Tipul solului: de origine glaciar-morenică, cu textură medie și tendința de a fi nisipos și bogat în calcar. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergolă pe o singură parte și rânduri. Vârsta viței de vie: de la 15 la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe butași: de la 8 la 18. Densitatea plantării: de la 2.500 la 4.000 plante la hectar. Randament mediu pe hectar: 84 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: în septembrie, cules și selecție exclusiv manuale. Vinificație: strugurii sunt zdrobiți și dezciorchinați, apoi mustul rămâne în contact cu pielițele timp de 12 ore; mustul obținut prin scurgere naturală (ravacul) se fermentează cu drojdii selecționate la temperatură controlată de 18 °C. Maturat în rezervoare de inox. Stabilizare: proteină și tartrică.

ASOCIERI CULINARE

Face pereche bună cu pește la grătar și carne albă, excelent cu paste, carne proaspătă și brânzeturi moi.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI BARDOLINO CHIARETTO CLASSICO DOC 0,75L”