VIILE
Situate in inima zonei Soave, la poalele dealurilor, la 80 de metri deasupra nivelului mării, cu soluri de origine vulcanică. Podgorie înierbată.
Sistem de antrenare: pergolă veroneză modificată.
Vârsta de producție a viței de vie: 20 până la 30 de ani.
Încărcarea mugurilor pe butaș: 22.
Densitatea de plantare: 2.500 butași la hectar.
Randament la hectar: 84 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: sfârșitul lunii septembrie. Zdrobire cu desciorchinarea struguri și presare ușoară în prese pneumatice cu membrană.
Fermentare fără pielițe la temperatură controlată de 14-16 °C, apoi maturare în rezervoare de inox. Stabilizare: proteică și tartrică.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: galben pai cu reflexe verzui.
Buchet: fin, cu note delicate de fructe albe, ușor florale.
Gust: cu corp mediu, armonios, proaspăt, îmbinând prospețimea cu o notă finală de migdale amare, tipică soiului de struguri Garganega.
ASOCIERI CULINARE
Aperitive și preparate din paste cu legume și pește.
Reviews
There are no reviews yet.