VIILE
Situate în zona de la poalele dealurilor de lângă Verona. Altitudine de la 100 la 200 de metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: foarte variat, de la calcaros la argilos.
Sistem de susținere: pergolă dublă.
Vârsta viței de vie: 20 – 25 de ani.
Randament mediu la hectar: 90 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: a doua decadă a lunii septembrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificare: dezciorchinarea și zdrobirea strugurilor urmate de presare ușoară în prese pneumatice cu membrană.
Fermentare la 25 – 28°C apoi macerare pentru 10 zile în recipiente din inox cu scufundarea programată a căciulii. Păstrare în recipiente de inox până în ferbuarie.
Fermentare malolactică completă.
Maturare în sticle pentru 4 luni. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Corvina Verona IGT – Ideal pentru o cină cu prietenii la care serviți paste proaspete condimentate, legume sau sosuri cu carne. Excelent pentru o gustare sau degustări de mezeluri și brânzeturi mediu maturate.
Collezione Scuola nel Vigneto – SET DE TREI VINURI DIN VALPOLICELLA
La Scuola nel Vigneto (Școala din vie) este proiectul social-educațional al Cantinei Valpolicella Negrar și Domini Veneti care promovează cunoașterea tradițiilor de vinificare din Valpolicella sub formă de cursuri, școlarilor, cu toate aspectele istorice și naturalistice, punând atenția pe mediu și valoarea creativității, solidaritate și durabilitate.
Noua linie de vinuri IGT Corvina, Garganega Verona IGT și Rosato Veronese IGT este dedicată protejării peisajului, artei construcțiilor cu piatră și biodiversității. Etichetele au fost create în cadrul Concursului Artistic „Peisajul Valpolicella: particularități și detalii”, cea de-a șaptea ediție a proiectului social-educativ La Scuola nel Vigneto.
Vezi Colectia
Reviews
There are no reviews yet.