DOMINI VENETI TREMENALTO SOAVE DOC CLASSICO 0,75L

88.00 lei TVA inclus

 

 

750 ml

 

 

Alb

 

 

Sec

 

 

13°C

 

 

Alcool: 13%

 

 

Soiuri

Garganega 100%

“Tremenalto” provine din cuvântul italian “termine”, deoarece această zonă se află la granița cu municipiul Montecchia di Crosara. Soluri de origine vulcanică, profunde și fertile, cu culoare brună sau roșu închis, calcaroase și slab alcaline. Expunere nord-nord-est. În anii deosebit de fierbinți, această zonă beneficiază de temperaturile mai reci de vară datorită brizei venite dinspre nord. Vinuri de mare prospețime și potabilitate.
Eticheta se referă la munții numiti Piccole Dolomiti și secretele apusului din acest loc: umbre lungi, sfârșitul unui ciclu, trecerea de la lumină la întuneric, conexiuni între oameni, natură și supranatural.

Fișă Tehnică 

SKU: 1979 Categorii: ,
VIILE: Zona este printre cele mai cunoscute din Soave Classico. Se află pe 3 dealuri vulcanice: Foscarinetto care ajunge la 282 de metri deasupra nivelului mării, Boccara care ajunge la 292 de metri și Monte Foscarino care se ridică până la 295 de metri deasupra nivelului mării. Întreaga zonă se caracterizează prin soluri din origine vulcanică care au o adâncime moderată și de prezența unor roci bazaltice zdrobite în primul metru de adâncime. PRODUCTIE: Recoltare: mijlocul lunii octombrie. Vinificare temperatură controlată în rezervoare de inox. Maturare: 10% din producție se maturează în baricuri franceze timp de 5 luni, iar restul în rezervoare de inox și se face cupajare la sfârșitul lunii aprilie. CULOARE: Galben pai cu reflexe verzui. AROMA: Delicată și intensă, de flori de soc și păducel. GUST: Sec, proaspăt, cu un corp bun datorită nuanțelor de barique, armonios, cu un postgust de migdale. ASOCIERI CULINARE: Toate preparatele din peste, aperitive pe bază de brânzeturi proaspete și paste sau rizotto cu trufe si ciuperci.
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI TREMENALTO SOAVE DOC CLASSICO 0,75L”