DOMINI VENETI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO VIGNETI DI MORON 0.5L

214.00 lei TVA inclus

 

 

500 ml

 

 

Rosu

 

 

Dulce

 

 

12-14°C

 

 

Alcool: 11%

 

 

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte Soiuri 10%

Micro-zona cunoscută sub numele de Moron și situată în valea Negrar este ca puține altele datorită vocației sale pentru vinuri grozave, în special Recioto. Dulceața sa a făcut să fie savurat ca vin de desert de mulți, mulți ani. Dar haideți să vă spunem un secret: este un vin auster și important. Asta înseamnă că vei face o impresie excelentă dacă o oferi împreună cu brânzeturi albastre. Lasă-te uimit: acest Recioto știe să se exprime cel mai bine, cu o moliciune bună și o densitate splendidă.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Vinul roșu Recioto di Moron datorează totul micro-zonei podgoriilor autohtone Moron, care, ca puține altele, este sinonimă cu vocația pentru vinuri grozave, în special Recioto. Este dulce, de culoare roșu-rubiniu, cu o aromă plină, intensă și învăluitoare. Mai simplu spus, este un vin de desert. Dar asta nu este tot. Fii uimit de explozia de arome noi create atunci când sunt servite împreună cu delicatețea brânzeturilor albastre dezvoltate elegant. Se exprimă cu o moliciune bună și o densitate splendidă, mai ales când este servit la temperatura ideală de 12 – 14 °C.

PRODUCȚIE

Recoltare: cules exclusiv manual în ultima săptămână a lunii septembrie. Uscarea în uscătorii cunoscute sub numele de „fruttaio” timp de 130 de zile. Zdrobirea cu destularea strugurilor. Temperatura de fermentare de la 12 la 23 °C. Macerarea timp de 20 de zile. Pumnire manuală de trei ori pe zi. Fermentatie malolactica completa. Maturat in lemn, apoi in sticle. Stabilizare: naturală.

ASOCIERE CULINARA

Se asortează frumos cu brânzeturile albastre.
Greutate 1 kg
Culoare

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO VIGNETI DI MORON 0.5L”