DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLLICELLA CLASSICO SUPERIORE DOC MAGNUM CUTIE LEMN 1X1.5 L

529.00 lei TVA inclus

1500 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 16%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
alte variet. 10%

Vin Rosu Domini Veneti Pruviniano Valpollicella Classico Superiore DOC Magnum 1,5 L Cutie Lemn Cadou din Colecția Pruviniano a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177.

Fișă Tehnică

Valpolicella DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano este un vin roșu sec cu o eleganță subtilă și condimente care-i reflectă originea din Valea Marano ăn zona Valpolicella Classica. Este excelent la masă alături de preparate tradiționale veroneze și mezeluri. Este fără dubii un Valpolicella Superiore care bucură simțurile cu aroma sa fructată de cireșe și fructe de pădure, note florale de violete și note condimentate de piper, nucșoară și ghimbir. Gustul său este proaspăt, viu, sec și persistent grație echilibrului perfect și taninurilor fine.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sud-vest. Tipul solului: nisiposargilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Macerare pentru 10 zile cu scufundarea căciulii opentru 20 de minute, de 3 ori pe zi. Maturare în inox apoi în sticle. Fermentare malolactică completă. Stabilizare Naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază perfect cu mâncăruri tradiționale veroneze cum ar fi lasagna cu iepure și a tortelloni cu Monte Veronese. Excellent cu mezeluri.
Greutate 2 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLLICELLA CLASSICO SUPERIORE DOC MAGNUM CUTIE LEMN 1X1.5 L”