DOMINI VENETI LA SCUOLA NEL VIGNETO GARGANEGA VERONA IGT 0,75L

47.00 lei Prețul inițial a fost: 47.00 lei.38.00 leiPrețul curent este: 38.00 lei. TVA inclus
-19%

750 ml

Alb

Demisec

8-10°C

Alcool: 12%

Soiuri

Garganega 100%

Strugurii Garganega au o culoare galben-pai la fel ca vinul demisec pe care îl produc. Cu arome de flori și fructe albe, vinul are un gust fin, proaspăt și vesel, armonios, cu nuanțe exotice. Ideal cu aperitive, excelent asortat cu primele feluri vegetariene, sau cu feluri secundare delicate pe bază de pește.

Fișă Tehnică 

SKU: 1953 Categorii: ,
Garganega Verona IGT La Scuola Nel Vigneto Domini Veneti 0,75l. Domini Veneti reprezintă cea mai autentică expresie a unui teritoriu istoric propice viticulturii. Dealurile de la Verona, până la Lacul Garda și Valpolicella, sunt caracterizate de terase și ziduri din piatră, tipuri de construcție cu o valoare deosebită, create în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Din 2018, arta construcției cu piatră, din această regiune, este recunoscută de UNESCO ca patrimoniu cultural imaterial mondial. Fin, proaspăt și încântător de armonios Strugurii Garganega au o culoare galben-pai la fel ca vinul demisec pe care îl produc. Cu arome de flori și fructe albe, vinul are un gust fin, proaspăt și vesel, armonios, cu nuanțe exotice.
VIILE
Situate pe dealurile de lângă Verona, la altitudini de 100-200 de metri deasupra nivelului mării, cu soluri foarte variate de la calcaros la argilos. Sistem de susținere: pergolă dublă. Vârsta viței de vie: 20-25 de ani. Randament pe hectar: 90 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Pentru obținerea Garganega Verona IGT recoltare se face manual la sfârșitul lunii septembrie. Vinificare: zdrobirea strugurilor cu dezciorchinare urmate de presare ușoară în prese pneumatice cu membrană. Fermentare fără pielițe la temperatură controlată de 14-16 °C, apoi păstrare în rezervoare de inox. Stabilizare: proteică și tartrică.
ASOCIERI CULINARE
Garganega Verona IGT – Ideal cu aperitive. Se asociază excelent cu meniuri vegetariene sau feluri principale delicate pe bază de pește.
Collezione Scuola nel Vigneto – SET DE TREI VINURI DIN VALPOLICELLA
La Scuola nel Vigneto (Școala din vie) este proiectul social-educațional al Cantinei Valpolicella Negrar și Domini Veneti care promovează cunoașterea tradițiilor de vinificare din Valpolicella sub formă de cursuri, școlarilor, cu toate aspectele istorice și naturalistice, punând atenția pe mediu și valoarea creativității, solidaritate și durabilitate. Noua linie de vinuri IGT Corvina, Garganega Verona IGT și Rosato Veronese IGT este dedicată protejării peisajului, artei construcțiilor cu piatră și biodiversității. Etichetele au fost create în cadrul Concursului Artistic „Peisajul Valpolicella: particularități și detalii”, cea de-a șaptea ediție a proiectului social-educativ La Scuola nel Vigneto.

Vezi Colectia 


DOMINI VENETI LA SCUOLA NEL VIGNETO GARGANEGA VERONA IGT 0,75L

Prețul inițial a fost: 47.00 lei.Prețul curent este: 38.00 lei. TVA inclus

DOMINI VENETI LA SCUOLA NEL VIGNETO ROSATO VERONESE IGT 0,75L

Prețul inițial a fost: 47.00 lei.Prețul curent este: 38.00 lei. TVA inclus

DOMINI VENETI LA SCUOLA NEL VIGNETO CORVINA VERONA IGT 0,75L

Prețul inițial a fost: 47.00 lei.Prețul curent este: 38.00 lei. TVA inclus
114.00 lei
Pentru 3 produs(e)
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI LA SCUOLA NEL VIGNETO GARGANEGA VERONA IGT 0,75L”