CANTINA DI NEGRAR IL CEDRONE ROSSO VERONESE IGT 0,75L
CARACTERISTICI
Viile: Situate la baza dealurilor din Valpolicella la o altitudine cuprinsă între 100 și 200 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: foarte variat, de la calcar la argilos.
Viță de vie cultivată în rânduri. Sistem de susținere: pergolă dublă.
Vârsta viței de vie: 20-25 ani.
Încărcare de muguri pe butaș: 18/24.
Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași la hectar.
Randament pe hectar: 80 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: zece zile din mijlocul lui septembrie, cules exclusiv manual.
Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinare, fermentare, apoi maturare în rezervoare de inox. Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu reflexe de granat.
Aromă: nas picant, cu note de vanilie și nuanțe de cireșe și amarene (cireșe amare).
Gust: moale și rotund cu taninuri dulci care se îmbină bine cu textura vinului. Finalul este lung, se termină cu tonuri picante.
ASOCIERI CULINARE
Carne roșie la grătar și la cuptor
Reviews
There are no reviews yet.