CANTINA DI NEGRAR SOAVE DOC 0,75L

62.00 lei TVA inclus

750 ml

Alb

Sec

10-12°C

Alcool: 12%

Soiuri

80% Garganega
15% Trebbiano
5% Chardonnay

Numele acestui faimos vin provine de la Svevi sau Suavi, unul dintre popoarele care au încercat să cucerească Italia în Evul Mediu. Unii cred că numele Soave a fost dat orașului de către divinul poet Dante pentru calitatea vinului său.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

SKU: 1903 Categorii: ,
CANTINA DI NEGRAR SOAVE DOC 0,75L

CARACTERISTICI

Viile: Situate în inima zonei Soave la o altitudine cuprinsă între 100 și 250 de metri deasupra nivelului mării, cu expunere sud-vestică. Tipul solului: în principal calcar, uneori argilos. Vie înierbată. Sistem de susținere: pergola veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 la 20 de ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 22. Densitatea plantării: 2.500 / 3.500 butași la hectar. Randament pe hectar: 100 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare în septembrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Zdrobirea cu dezciorchinare a strugurilor și apoi presare ușoară. Fermentare fără pielițe la temperatură controlată de 14-16 °C, apoi păstrare în recipiente de inox. Stabilizare: proteică și tartrică.

NOTE DE DEGUSTARE

Culoare: galben pai. Aromă: floral, intens și delicat. Gust: sec, corp mediu, ușor amărui, cu note tipice de fructe uscate.

ASOCIERI CULINARE

Aperitive și preparate din pește; excelent ca aperitiv.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CANTINA DI NEGRAR SOAVE DOC 0,75L”