Appassimento Rosso Veneto IGT Passito Premium Line Vivaldi 0,75l

111.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 14%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte Soiuri 10%

Încântător prin arome, într-o notă modernă și elegantă
Metoda uscării strugurilor roșii nativi este împletită cu metoda tradițională astfel rezultând acest vin, un cupaj cu un caracter riguros. Stilul unic exprimă eleganță și plăcere, punând în valoare teritoriul ca principal protagonist al filozofiei de producție, strugurii fiind lăsați la uscat timp de 60 de zile, pentru a se obține o concentrație cât mai mare a aromelor.
O mulțime de fructe uscate, aromă de soc , mure, o notă ușoară de stafide, dar și de condimente, vin în prim-planul acestui vin appassimento, făcut din struguri uscați după recoltare.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

VIILE

Locație: zona Veroneză.
Altitudine: 100-350 metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: variat de la calcaros la argilos.
Vârsta viței de vie : 20-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 22.
Densitate: 2.700 butași pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: cules exclusiv manual în a doua decadă a lunii septembrie.
Vinificație: strugurii sunt lăsăți să se usuce în incinte cu temperatură și umiditate controlate timp de 60 de zile, pentru a obține o concentrație mare de zaharuri și arome.
În producția acestui vin roșu fin procesul de asamblare amănunțit și riguros, sunt îmbinate atât metoda de stafidire a strugurilor (appassimento), cât și metodele tradiționale.
La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie strugurii deshidratați intră în procesul de vinificație: dezciorchinare, zdrobire și presare pneumatică lentă.
Temperatura de fermentare de 25 °C.
Macerare peliculară timp de 10 zile cu perforare programată a căciulii de 3 ori pe zi timp de 20 de minute.
Fermentația malolactică finalizată.
Maturare în lemn cu stabilizare naturală.

ASOCIERI CULINARE

Brânzeturi maturate. Temperatura de servire 16-18 °C
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Buchet: condimentat, cu note de vanilie și cireșe.
Gust: corpolent și rotund cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.

Collezione Vivaldi Premium Line – SET DE TREI VINURI DIN VALPOLICELLA

Collezione Vivaldi Premium Line, trei vinuri grozave pentru momente speciale și oameni deosebiți: Amarone, Ripasso și Appassimento.

Vocația unui pământ, Valpolicella, și vinurile sale excepționale au cucerit entuziaști și cunoscători din întreaga lume. Esența acestor dealuri se află în podgoriile care le îmbogățesc, în miile de expresii ale strugurilor săi, toate strânse în vinurile acestei regiuni, dar mai ales în CRU- uri . Valpolicella înseamnă diversitate, bogăție și tradiție a unora dintre cele mai dorite și căutate vinuri din lume.

Create cu soiuri de struguri autohtone zonei Valpolicella DOC precum Corvina, Corvinone și Rondinella, aceste vinuri vor încânta cu parfumurile și aromele lor, fiind cele mai de preț dintre cadouri, împodobind cele mai de admirat mese și răsfățând cele mai rafinate gusturi. Tehnica de uscare a strugurilor folosită, conferă acestui vin eleganța, structura și complexitatea care l-au ridicat în topul scenei vinului la nivel mondial.
Vezi Colectia

Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Appassimento Rosso Veneto IGT Passito Premium Line Vivaldi 0,75l”