DOMINI VENTI COLECTIA ESPRESSIONI – 5 AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO

3,504.00 lei TVA inclus

Collezione Espressioni este un set în cutie format din cinci tipuri diferite de Amarone, fiecare reprezentând o vale diferită a zonei Valpolicella Classica: Villa, Marano, Fumane, Mazzurega și Monte.

Amarone Espressioni este, mai presus de toate, sinteza filozofiei Domìni Veneti, rezultatul unui proiect de cercetare care a durat peste 10 ani și a fost desfășurat în colaborare cu Institutul Experimental pentru Vinificație din Conegliano Veneto și Centrul de Vinificație din Provincia Verona.

Collezione Espressioni – SET ÎN CUTIE DE CINCI CRU AMARONE DE VALPOLICELLA

Collezione Espressioni este un set în cutie format din cinci tipuri diferite de Amarone, fiecare reprezentând o vale diferită a zonei Valpolicella Classica.

Podgoriile din Domini Veneti sunt situate pe dealurile din zona Valpolicella Classica, în toate cele cinci municipalități istorice ale zonei: Negrar, San Pietro in Cariano, Sant’Ambrogio, Fumane și Marano; cu soluri, microclimat și varietate unice, încât vinurile produse acolo sunt recunoscute ca DOCG încă din anii ’70.

Amarone Espressioni este mai presus de toate sinteza filozofiei Domìni Veneti, rezultatul unui proiect de cercetare care a durat peste 10 ani și a fost desfășurat în colaborare cu Institutul Experimental pentru Vinificație din Conegliano Veneto și Centrul de Vinificație din Provincia Verona.

Fișă Tehnică       Premii Obținute

castelrotto domeni veneti
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO CASTELROTTO

Strugurii acestui Amarone provin din podgoriile din San Pietro in Cariano, ultimul municipiu din sudul zonei Valpolicella. Deși este o regiune în principal plană, are câteva dealuri, dintre care cel mai important este Castelrotto (172 metri deasupra nivelului mării).

Collezione Espressioni – Amarone Castelrotto este un vin roșu dens, compact, cu un nas complex, eteric și aproape feminin. Are un gust moale, tanic, catifelat și se potrivește perfect cu carnea, asocierea sa ideală.
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO VILLA

Partea deluroasă a văii Negrar, care începe la o înălțime de aproximativ 90 de metri deasupra nivelului mării, se caracterizează prin sol argilo-lutos și delimitează valea cu două culmi, una la est și una la vest. Viile și strugurii din care se produce acest Amarone Villa cresc pe acest sol bogat și puternic.

Collezione Espressioni – Amarone Villa este un vin cu o culoare roșie compactă, densă, o aromă puternică cu o notă tentantă de cireșe macerate în alcool și piper negru. Aroma sa deosebită îl face excelent pentru a fi contemplat și savurat alături de invitați, la sfârșitul unei mese.
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO SAN ROCCO

Valea Marano este caracterizată de solul bazaltic vulcanic cunoscut sub numele de toar. Poziția predominantă a podgoriilor în aceasta vale, se situează la o altitudine între 300 și 400 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce echivalează cu variații puternice de temperatură în sezonul de toamnă. Toate acestea constituie sânul vital al podgoriilor care dau naștere acestui Amarone San Rocco.

Collezione Espressioni – Amarone San Rocco este perfect pentru asocierile cu carne roșie și brânzeturi tari. Este un vin roșu intens, cu o aromă accentuată de notele delicate de cuișoare. Un Amarone plin de personalitate!
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO MAZZUREGA

În arealul Mazzurega se cultivă struguri dulci, care atunci când sunt prelucrați cu răbdare și pricepere devin prețiosul vin Amarone Mazzurega. În această zonă viile sunt în poportie de 60% la poalele dealurilor, iar restul de 40%, pe dealurile cu o altitudine medie de 200 de metri deasupra nivelului mării. Solurile de aici sunt formate din roci stratificate de gresie calcaroasă.

Collezione Espressioni – Amarone Mazzurega are o culoare roșie densă, compactă. Nasului îi oferă un buchet complex cu note clare de tutun și piele, cu gustul special de condimente negre. Sfatul nostru: Păstrează-l pentru a sărbători cele mai importante ocazii!
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO MONTE

În municipiul Sant’Ambrogio, există o vastă zonă cultivată cu viță de vie, atât în partea de câmpie, cât și pe poalele dealurilor; altitudinea medie a podgoriilor este de aproximativ 180 de metri deasupra nivelului mării și variază de la 120 de metri până la 450 de metri în cătunul Monte. Solurile calcaroase sunt de origine sedimentară.

Collezione Espressioni – Amarone Monte este un vin roșu granat, dens și compact, cu un buchet plin și intens, cu note de dulceață roșie foarte, foarte dulce. Are un gust moale, tannic, catifelat. Dacă vă plac brânzeturile maturate, cu o aromă puternică, acest Amarone se asortează perfect cu ele.
Colectie

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENTI COLECTIA ESPRESSIONI – 5 AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO”