DOMINI VENETI MATER AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA DOCG CUTIE LEMN 1×0,75L

1,480.00 lei TVA inclus
750 ml

Roșu

Sec

18-19°C

Alcool: 16.5%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
alte variet. 10%

Acest vin roșu intens provine din viile din Jago, unde se produc struguri cu caracteristici optime pentru producerea celor mai bune Amarone. Amarone Riserva Mater este un vin care prin excelență reflectă relația strânsă cu Mama Natură, așa cum este descris în eticheta creată de artistul Gianni Burato. Are un corp plin și o aromă elegantă, cu un nas care amintește de fructe uscate.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

DOMINI VENETI MATER AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA La masă este un aliat minunat al cărnurilor înăbușite și mâncărurilor rafinate și se exprimă la fel de bine și cu brânzeturi maturate. Desfaceți o sticlă și pentru a însufleți conversația și a lumina spiritele. Serviți la 18 -19 ° C, iar succesul este garantat

CARACTERISTICI;

Situate în inima zonei Valpolicella Classico, în cătunul Jago, vița de vie este cultivată în terase. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică. Tipul solului: foarte variat, uneori argilos, alteori calcar, peste resturi aluvionare. Vița de vie este înierbată. Sistemul de susținere: pergolă veroneză. Vârsta viței de vie: 15-25 ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 16/18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași viță de vie la hectar. Randament mediu pe hectar: 20 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: sfârșitul lunii septembrie, primele zece zile ale lunii octombrie, cules și selecție exclusiv manuală. Vinificație: Stafidire în camere de uscare cunoscute sub numele de „fruttaio” timp de 130 de zile. Apoi zdrobire și dezciorchinare struguri, macerare peliculară timp de 35 de zile, dintre care 15 zile la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 12°C la 23°C. Fermentație malolactică completă. Maturat în baricuri lemn, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază bine cu vânatul, carnea la grătar și brânzeturile maturate. Excelent pentru a însufleți conversația sau a inspira meditația.
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI MATER AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA DOCG CUTIE LEMN 1×0,75L”