DOMINI VENETI SINGOL BOX AMARONE CUTIE LEMN 1x 1.5L, 3L, 5L

668.00 lei2,554.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

1.5l,3l,5l

culoare culoare

Roșu

gust gust

Sec

frapiera frapiera

16-18°C

alcool alcool

Alcool: 15.5%

struguri struguri

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte soiuri 10%

Amarone della Valpolicella DOCG Classico este expresia absolută a echilibrului dintre eleganță și structură. Vinul este produs din struguri cultivați în zona Valpolicella Classica și lăsați să se stafidească în încăperi speciale de uscare, apoi este maturat în butoaie mari de stejar timp de cel puțin 18 luni și în sticle încă 6-8 luni. Într-un cuvânt, este un vin care oferă satisfacții: satisface ochiul cu culoarea sa densă, compactă, de roșu granat.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Reseteaza
SKU: 19373 Categorii: , ,

În puține cuvinte, este un vin care oferă satisfacții: satisface ochiul cu culoarea sa densă, compactă, de roșu granat. Satisface nasul cu aroma sa intensă fructată. Și, desigur, satisface bolta palatină care iubește aromele intense.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classico pe terase, între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică și sud-vestică. Tipul solului: Sol lutos argilos, uneori calcaros și peste marnă eocenică. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergole veroneze în rânduri. Vârsta viței de vie: 15-25 ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: de la 8 la 18. Densitatea plantării: 3.300 / 4.000 butași la hectar. Randament mediu pe hectar: 24 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Stafidire până la sfârșitul lunii decembrie/ianuarie în camera de uscare. La începutul lunii ianuarie/februarie zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare peliculară lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 zile la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 12° la 23°C. Fermentație malolactică completă. Maturare în butoaie de lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.

SOIURI ASOCIERI CULINARE

În mod tradițional, se potrivește bine cu vânatul, carnea la grătar, carnea înăbușită la cuptor și brânzeturile maturate. Minunat pentru conversația de după masă.

Culoare

Tip

VOLUM

, ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI SINGOL BOX AMARONE CUTIE LEMN 1x 1.5L, 3L, 5L”