VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella la o altitudine cuprinsă între 100 și 200 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul solului: foarte variat, dar în principal calcaros și argilos.
Vița de vie în rânduri și înierbată. Sistem de susținere: pergola dublă.
Vârsta viței de vie: 20-25 ani.
Încărcare de muguri pe viță: 18/24.
Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 plante la hectar.
Randament mediu pe hectar: 90 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: a doua decadă a lunii septembrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație: zdrobire și dezciorchinare struguri. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii programată de 3 ori pe zi timp de 20 de minute. Temperatura de fermentare 25 -28 °C, apoi maturare în recipiente din inox până în februarie. Fermentația malolactică finalizată . Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu .
Aromă: picant, cu note de cireșe și cireșe amarene.
Gust: moale și rotund cu taninuri dulci care se îmbină bine cu textura vinului. Finalul este lung și dulce.
ASOCIERI CULINARE
Carne roșie la grătar și cuptor. Temperatura de servire 16-18 °C.
Reviews
There are no reviews yet.