DOMINI VENETI CASTELLARO SOAVE DOCG CLASSICO SUPERIORE 0,75L

108.00 lei TVA inclus

 

 

750 ml

 

 

Alb

 

 

Sec

 

 

12°C

 

 

Alcool: 13%

 

 

Soiuri

Garganega 100%

Castellaro derivă din toponimul Castellarum și se referă la palisadele care au fost ridicate pentru a proteja clădirile așezate pe vârful dealului (castele și cetăți), pentru a controla valea și pentru a proteja populația de atacurile inamice.
Datorită altitudinii sale a fost un punct de referință pentru generații de vinificatori, și astăzi muntele „Cucca” este o destinație pentru turiștii care urcă în vârf pentru a admira frumusețea moștenirii de bază, care sunt simbolul „Cru” concept pentru Soave.
Prospețimea mai mare în comparație cu vinurile din zonele mai plate și importanța structurală vor permite învechirea atât în inox, cât și în baricuri.
Conținutul de alcool peste medie confirmă structura și importanța unui vin care exprimă toată prețiozitatea și particularitatea unui singur Cru limitat la producția de doar 27 de hectare.
Fișă Tehnică 

SKU: 1980 Categorii: ,
VIILE: Castellaro este un UGA din Soave Classico care domină toată zona, atestând un teritoriu format cu milioane de ani în urmă și format din magmă de lavă și bazalt. RECOLTARE: mijlocul lunii octombrie. VINIFICARE: după zdrobire, mustul este imediat răcit până la 12°C pentru a păstra aroma varietală a soiului de struguri. Fermentarea începe la temperatură controlată de 15°C timp de aproximativ o săptămână. MATURARE: 50% în baric francez timp de 10 luni, restul în rezervoare de inox. Amestecul final se obține adăugând 15% Soave Superiore proaspăt din ultima recoltă și vinul obținut se maturează încă 3 luni în rezervoare de beton. CULOARE: galben pai intens cu reflexe aurii. GUST: moale și catifelat, cu note de piersici. ASOCIERI CULINARE: risotto, fructe de mare, carne albă.
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI CASTELLARO SOAVE DOCG CLASSICO SUPERIORE 0,75L”