DOMINI VENETI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L

251.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Dulce

10-12°C

Alcool: 12.5%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
alte variet. 10%

Recioto della Valpolicella DOCG Classico este simbolul vinificației Valpolicella Classico bazată pe un proces special de uscare naturală a strugurilor foarte bine copți. Este considerat a fi originea vinului Amarone și are o istorie veche care poate fi urmărită chiar până în vremea vechilor romani.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

DOMINI VENETI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L Încântă nasul cu un miros fructat plin de zmeură, cireșe negre, prune uscate și stafide. Bolta palatină se bucură de gustul său moale și cremos, cu note finale de fructe uscate. Este un vin dulce, care iubește dulciurile. Este surprinzător cu fursecuri și cu deserturile cu ciocolată și destul de interesant cu brânzeturile albastre sau cu condimente servite cu sosuri de fructe picante. Temperatura de servire: 10 – 12 °C.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classico, în terase pe dealurile din Negrar. Altitudine de la 120 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică. Tipul solului: foarte variat, pe resturi aluvionare. Vița de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoleta veroneză. Vârsta viței de vie: 20 de ani. Muguri pe butaș: 16. Densitatea plantării: 3.300 de butași la hectar. Randament mediu pe hectar: 24 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: exclusiv manuală în ultima săptămână a lunii septembrie. Vinificație: Stafidire în camere de uscare cunoscută sub numele de „fruttaio” timp de 100/120 zile. Zdrobirea cu dezciorchinarea strugurilor la mijlocul lunii ianuarie. Macerare peliculară timp de 20 de zile. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentare de la 12 la 23 °C. Fermentație malolactică completă. Maturare în lemn și apoi în sticle. Stabilizare: naturală

ASOCIERI CULINARE

Se asociază bine cu toate tipurile de fursecuri și cu deserturile cu ciocolată. Foarte interesant atunci când este asociat cu brânzeturi albastre sau condimentate servite cu sosuri de fructe picante.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO 0,75L”