VIILE
Situate în partea de jos a dealurilor din Valpolicella la o altitudine cuprinsă între 100 și 200 de metri deasupra nivelului mării.
Tipul de sol: foarte variat, de la calcar la argilos. Cultivare în rânduri.
Sistem de susținere: pergola dubla.
Vârsta de producție a viței de vie: 20 până la 25 de ani.
Încărcare muguri pe butaș: 18/24.
Densitatea de plantare: 3.300/3.500 butași la hectar.
Randament mediu la hectar: 90 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: a doua decadă a lunii septembrie, cules exclusiv manual. Zdrobire cu desciorchinarea strugurilor.
Fermentare, apoi maturare în rezervoare de inox. Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu reflexe granat.
Buchet: picant cu note de vanilie și note de cireșe și cireșe negre.
Gust: moale și rotund, cu taninuri dulci care se îmbină bine cu textura vinului. Finalul este lung, se termină cu tonuri picante.
ASOCIERI CULINARE
Carne roșie la grătar sau la cuptor.
Reviews
There are no reviews yet.