DOMINI VENETI SINGOL BOX CASETTA MAGNUM CUTIE LEMN 1×1,5L

454.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

1500 ml

culoare culoare

Roșu

gust gust

Sec

frapiera frapiera

16-18°C

alcool alcool

Alcool: 14%

struguri struguri

Soiuri

Corvina 65%
Corvinone 15%
Rondinella 10%
Alte soiuri 10%

Valpolicella Ripasso „La Casetta” este rezultatul unei tehnici de refermentare atentă a vinurilor tradiționale de Valpolicella cu boasca de la Recioto, ducând la crearea unui vin absolut original, cu o moliciune și complexitate care nu suferă comparație: un somptuos Ripasso.
Are o culoare roșu-rubinie profundă, cu nuanțe de violet, o aromă intensă și corpolentă, cu note de fructe uscate și nuanțe de cireșe și condimente.
Papilele gustative se vor bucura de la prima înghițitură dezvăluind o aromă caldă, corpolentă, cu note de fructe uscate.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

DOMINI VENETI SINGOL BOX CASETTA MAGNUM CUTIE LEMN 1,5L

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classico, pe dealurile din Negrar. Altitudine de 230 până la 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-vestică. Tipul solului: variat, în principal argilos, cu secțiuni de calcar. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 18. Densitatea plantării: 3.300/3.500 butași de viță de vie la hectar. Randament mediu pe hectar: 60 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: spre sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare timp de 12 zile cu scufundarea căciulii timp de 20 de minute de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28°C. Conservarea în rezervoare de inox până în februarie, apoi trecut peste boasca de la Recioto și menținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15°C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, recipiente de inox și apoi în sticle. Stabilizare naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Rezistă bine la aroma puternică a vânatului și a brânzeturilor maturate.

Greutate 2 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI SINGOL BOX CASETTA MAGNUM CUTIE LEMN 1×1,5L”