De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite „Pruviniano” până în 1177.
Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano Domini Veneti are o culoare roșie plăcută și are o aromă fină și fructată.
La gust este cald, corpolent și persistent, cu taninuri vii și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite. Ideal cu carne roșie, atât la grătar, cât și înăbușită la cuptor. Oferiți-l oaspeților dvs. la temperatura de 16 – 18 °C.
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classico din cătunul Prognol, cultivată pe terase. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică și sud-vestică.
Tipul solului: argilos-nămolos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: spalier și parțial pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani.
Încărcarea mugurilor pe viță : 9 – 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 5.000 de plante la hectar.
Randament pe hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: începutul lunii octombrie, cules și selecție exclusiv manuale.
Vinificație: Zdrobire și dezciorchinare, urmate de macerare peliculară timp de 10 de zile, cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Conservarea în rezervoare de inox până în februarie. Trecut prin pielițele ramase de la Amarone, în contact cu boasca timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C, cu perforarea zilnică a căciulii. Transferat în butoaie la sfârșitul lunii mai pentru aproximativ nouă luni. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Temperatura de servire: 16-18 °C.
Reviews
There are no reviews yet.